Total Soft a câștigat o licitație organizată de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) pentru achiziționarea de servicii de dezvoltare și implementare a unei platforme interactive și colaborative pentru managementul standardizat al resurselor umane în administrația publică centrală (SIMRU). Proiectul a avut un buget estimat la 38,9 milioane de lei, fără TVA, iar atribuirea s-a realizat pentru suma de 36,95 milioane de lei, fără TVA.
Informația, anunțată anterior de Profit.ro, a fost confirmată oficial.
Durata contractului a fost stabilită la 25 luni de la data atribuirii, în noiembrie 2026.
CITEȘTE ȘI VIDEO Ciucă: O parte din măsurile noastre economice le regăsim și în programul de guvernare al socialiștilor. Diferența e că noi ceea ce spunem și facemLa procedură a participat și asocierea formată din Connections Consult (lider) și Binbox Global Services.
"Prin activitățile propuse în proiect se asigură rezolvarea problemelor identificate la nivelul ANFP în vederea operaționalizării măsurilor de reducere a birocrației și a instituirii și operaționalizării de platforme interactive și colaborative pentru managementul standardizat al resurselor umane în administrația publică centrală din Romania", scrie în anunțul de participare la licitație.
Implementarea platformei integrate va asigura o alternativă la modul clasic de livrare a serviciilor gestionate de instituție, prin preluarea și transmiterea documentelor și datelor în format electronic, disponibilitatea extinsă a documentelor și datelor solicitanților si instituțiilor publice, creșterea eficienței în tratarea solicitărilor prin reducerea duratei pentru parcurgerea procedurilor administrative.
CITEȘTE ȘI Piața asigurărilor a urcat cu 4% în prima jumătate a anului, la 9,1 miliarde de lei. Cota brokerilor a crescut la 79%, dar veniturile acestora au scăzut după ce Guvernul a plafonat comisionul la polițele RCADe asemenea, platforma va conduce la integrarea proceselor aferente unei sarcini și garantarea securității informațiilor, cu scopul reducerii poverii pentru utilizatori concomitent cu adaptarea și simplificarea funcțiilor și proceselor suport.
În plus, platforma va oferi posibilitatea de a crea, stoca, organiza, controla și distribui documente în format electronic, precum și de a obține informații reale, corecte, complete, integrate în activitatea întregii instituții, fluxuri de lucru documente, arhivare electronica) reducând astfel întârzierile în procesul decisional cu impact asupra activităților operative.
Totodată, punerea în funcțiune a platformei va conduce la economisirea resurselor utilizatorilor pentru accesarea serviciilor (financiare, timp, informaționale, confort etc.).
CITEȘTE ȘI Ciucă: Păstrăm cota unică cum dorește PNL sau ne trezim cu impozit progresiv cum vrea PSD și cu taxe care distrug mediul de afaceri?"Prin dezvoltarea și operaționalizarea soluției SIMRU, ANFP va putea deveni lider în furnizarea de servicii publice, funcționând mai inteligent, mai rapid și mai simplu, cu un mix adecvat de tehnologie concepută pentru modul în care lucrează funcționarii publici și personalul contractual. Proiectul va contribui la crearea unei culturi care să faciliteze atragerea și păstrarea profesioniștilor de top, prin utilizarea soluției de mai sus, care să asigure că echipele din instituții sunt angajate și conectate la misiunea amplă a serviciului public", se mai arată în anunț.
Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) este principalul actor din România în cadrul proceselor de recrutare și promovare a funcționarilor publici, precum și în ceea ce privește evidența posturilor și a funcționarilor publici.
De asemenea, agenția gestionează în mod centralizat structura de posturi de funcționari publici din aproximativ 4.332 de instituții publice din România.
CITEȘTE ȘI VIDEO Acoperișul gării din Novi Sad, al doilea oraș al țării al Serbiei, s-a prăbușit peste un grup de călători. Mai mulți morți și rănițiANFP a fost înființată în anul 2000, ca organ de specialitate al administrației publice centrale și are ca misiune asigurarea aplicării Strategiei și a Programului de guvernare în domeniul managementului funcției publice și al funcționarilor publici.
Total Soft este parte a grupului Logo (Turcia).
În 2023, compania a raportat un business de 145,01 milioane de lei (-1% față de 2022) și o pierdere netă de 652.675 lei, față de un profit net de 590.635 lei în 2022.
Acționarii Total Soft sunt Logo Yazilim Sanayi (Turcia) - 80% și Avramos Holdings Limited (Cipru) - 20%, potrivit termene.ro.