Concedieri la browserul Brave

Concedieri la browserul Brave
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2024

Startup-ul Brave, care dezvoltă browserul cu același nume, dă afară 15% din forța de muncă totală, potrivit TechCrunch.

Mai exact, Brave dă afară 27 de angajați din mai multe departamente, din totalul de 191 estimat de Pitchbook.

Urmărește-ne și pe Google News
Cel mai mare eveniment al Industriei de Securitate din Europa de Sud-Est CITEȘTE ȘI Cel mai mare eveniment al Industriei de Securitate din Europa de Sud-Est
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Brave a confirmat concedierile, dar nu a precizat câți angajați au rămas sau un motiv întemeiat pentru aceste disponibilizări, scrie StartUp Cafe.

Noua rundă de concedieri vine la aproape un an după ultimele concedieri, când firma a dat afară 9% din forța de muncă totală. În octombrie 2023, Brave a declarat că acestea fac parte din eforturile sale de „gestionare a costurilor în acest mediu economic dificil” .

Brave a fost fondată în anul 2015, de către Brendan Eich, creatorul limbajului de programare JavaScript și cofondatorul Mozilla (Firefox), și Brian Bondy. Startup-ul a lansat prima versiune a browserului, care promitea confidențialitate sporită prin blocarea reclamelor și a tracker-elor de pe site-uri, în anul 2016.

SURPRIZĂ Gigantul american Foot Locker și-a cedat afacerea din România. Noul investitor pregătește o extindere accelerată CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Gigantul american Foot Locker și-a cedat afacerea din România. Noul investitor pregătește o extindere accelerată

Între timp, firma a dezvoltat mai multe produse, printre care Brave Search, un motor de căutare și o aplicație alternativă la celelalte servicii de căutare web, Brave Ads și, de curând, Leo.

Echipa din spatele browserului a început să lucreze la propriile modele lingvistice și la produse cu inteligență artificială. Anul acesta, Brave a lansat Leo, chatbot-ul propriu cu AI, care este integrat de puțin timp și cu rezultatele căutărilor web.

Totodată, firma vinde și un abonament lunar pentru Leo Premium, care costă 14,99 dolari, pentru acces la modele mai bune și rate de limită mai mari în utilizare.

viewscnt
Afla mai multe despre
brave
browser