Apple a găsit o soluție la problema scanării faciale a utilizatorilor care poartă mască, însă aceasta implică deținerea unui alt produs vândut de companie, Apple Watch.
Purtarea măștii din cauza pandemiei a prins în ofsaid Apple, care folosește pe iPhone, pentru autentificarea utilizatorilor săi, un sistem de recunoașterea facială, după ce a renunțat la scanarea amprentelor.
Scanarea facială a unei persoane cu mască este o problemă, iar utilizatorii de iPhone au fost forțați să introducă codul personal, trecând, de fiecare dată când deschid telefonul, printr-un proces mult mai greoi decât performanta scanare facială.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Apple pare să fi găsit o soluție care poate fi pusă rapid în practică: scanarea facială va debloca telefonul, chiar dacă nu poate identifica corect utilizatorul care poartă mască, cu condiția ca acesta să aibă la mână un Apple Watch, deblocat și el.
Dincolo de faptul că funcționarea depinde de deținerea unui alt produs Apple, abordarea are și alte limitări - doar deblocarea se poate face astfel, nu și celelalte operațiuni care folosesc scanarea facială, precum plățile, spre exemplu.
Noua facilitate va face parte din iOS 14.5, a cărei primă versiuni beta a fost lansată luni. Nu se știe când va fi lansată oficial acesta, putând fi o chestiune de câteva săptămâni sau luni.
Pe termen lung, Apple are în lucru și o altă soluție pentru problema măștilor. Pe surse, se spune că Apple își va dota următoarea generație de iPhone, din nou, cu senzori de amprente, care să fie folosiți ca alternativă la scanarea facială de cei care poartă mască.
De data aceasta, nu va mai fi un buton fizic, cum era în cazul Touch ID, ci un senzor optic integrat în ecran, cum au deja multe dintre smartphone-urile cu Android.