Atos, cu operațiuni și în România, va conduce un program de procesare a datelor ESA

Atos, cu operațiuni și în România, va conduce un program de procesare a datelor ESA
scris 16 feb 2018

Grupul francez Atos, furnizor de servicii digitale cu operațiuni inclusiv în România, unde are peste 2.000 de angajați, va opera și conduce programul Copernicus Data and Information Access Services (DIAS), fiind ales de Agenția Spațială Europeană (ESA) și Comisia Europeană în fruntea unui consorțiu ce include 8 alte companii.

Platforma DIAS, disponibilă din iunie 2018, va combina date geospațiale furnizate de Copernicus, cel mai mare program de observare a Pământului, cu date provenite din mai multe surse specializate, pe care le va transforma ulterior în statistici informative pentru companii ce activează în producție, asigurări, utilități, agricultură, industria forestieră, urbanism și servicii de urgență, potrivit unui comunicat Atos.

Urmărește-ne și pe Google News

Statisticile generate de DIAS pot fi folosite în mod gratuit de companiile petroliere pentru a evalua și gestiona diverse riscuri, de oamenii de știință pentru a înțelege mai bine impactul schimbărilor climatice, de guverne și orașe pentru a anticipa și administra mai bine dezvoltărea urbană, de fermieri pentru o gestionare mai bună a producției și a recoltelor.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Marea Britanie acuză Rusia pentru un atac cibernetic, Kremlinul respinge acuzațiile CITEȘTE ȘI Marea Britanie acuză Rusia pentru un atac cibernetic, Kremlinul respinge acuzațiile

Atos a fost desemnată de Comisia Europeană și Agenția Spațială Europeană să conducă noul consorțiu format din companiile DLR, e-Geos, EOX, GAF, Sinergise, Spacemetric, Thales Alenia Space și T-Systems.

Grupul cu sediul la Bezos, Franța, este unul dintre furnizorii majori de servicii digitale la nivel mondial, fiind prezent cu peste 100.000 de angajați în 72 de țări. Subsidiara din România este un jucator important pe piața de IT, având în 2016 o cifră de afaceri de 232 milioane lei și un profit de 40 milioane lei. La nivel global, Atos a avut un venit anual de aproape 12 miliarde de euro.

Luna trecută, Atos România s-a confruntat cu o potențială grevă din partea angajaților nemulțumiți de negocierile privind noul contract colectiv de muncă. Aproximativ jumătate din cei circa 2.100 de angajați urmau să intre în grevă de avertisment, însă reprezentanții sindicatului și conducerea companiei au ajuns ulterior la un acord privind salariile.

viewscnt
Afla mai multe despre
atos
copernicus
program spatial
esa
procesare date
contract