AROBS Transilvania Software, companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, vizează în 2024 o cifră de afaceri consolidată de 494,9 milioane de lei, EBITDA normalizată de 92,9 milioane de lei și un profit net normalizat de 48,8 milioane de lei.
„AROBS reprezintă rezultatul progresului, al determinării, rezilienței și a dorinței de a crește continuu. Ca antreprenor, îmi spun mereu că în urma unei investiții mai puțin reușite, cele mai valoroase sunt lecțiile învățate. În 2024 vizăm continuarea activităților axate pe extindere strategică, inovație și eficiență operațională. Suntem determinați să ne depășim limitele, să identificăm noi oportunități de creștere, precum și să consolidăm relațiile cu partenerii și clienții noștri, atât în piețele în care suntem deja prezenți, cât și în cele noi. Eforturile noastre sunt direcționate în principal către integrarea firmelor nou venite în grup, optimizarea proceselor, dezvoltarea pe tehnologiile accelerate, având grijă în același timp de echipele din cadrul grupului, care stau la baza succesului nostru. Vom avea un focus maxim pe performanță și pe livrarea de plus-valoare pentru clienți. Cred cu tărie că alături de partenerii și colaboratorii noștri participăm la construirea soluțiilor tehnologice care vor defini viitorul, fie că vorbim de big data, data analysis sau inteligență artificială”, a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.
În 2024, AROBS se va concentra pe procesul de integrare a entităților din grup un proces care în unele cazuri va include și absorbția entităților achiziționate pentru a simplifica structura Grupului, pentru a ușura operațiunile între companii, reducerea costurilor și a funcțiunilor redundante, și pentru maximizarea sinergiilor.
Bogdan Ciungradi, CFO AROBS, a declarat: „2023 a fost un an de schimbări majore în zona de tehnologie, dar și de modificări legislative care au avut impact asupra activității Grupului în ultimul trimestru al anului trecut. Aceste modificări continuă să pună presiune pe activitatea întregii industrii IT din România și în 2024. Totodată, 2023 a fost un an cu presiune semnificativă pe profitabilitatea companiilor din domeniul IT. Din acest motiv, în 2024 preconizăm că va fi la fel de intens din această perspectivă și, în AROBS, ne concentrăm pe optimizarea tuturor operațiunilor.”
În ceea ce privește extinderea grupului, în 2024, AROBS vizează extinderea organică în piețele din Uniunea Europeană și SUA, printr-o apropiere și mai mare de clienți și de centrele tehnologice globale. În ceea ce privește activitatea de M&A, AROBS va continua procesul de achiziții, prin examinarea extrem de atentă a oportunităților prezente, concentrându-se pe sinergii, complementaritate și rezultate solide ale potențialelor achiziții. În acest scop, pe termen mediu și lung, grupul are în vedere folosirea de rezerve proprii și obținerea de finanțări din surse specifice pieței de capital.
Nu în ultimul rând, având în vedere că succesul AROBS este direct legat de echipele talentate și dedicate din cadrul Grupului, în 2024, AROBS va continua să implementeze programe inovatoare de motivare și retenție, care nu numai că recunosc și recompensează realizările individuale și de echipă, dar promovează și eficiența și excelența operațională. Astfel, AROBS are în vedere continuarea susținerii oportunităților de dezvoltare profesională a echipelor sale, precum și prin continuarea programelor de Stock Option Plan. Totodată, în 2024 și 2025, va avea loc finalizarea ciclului de distribuire a acțiunilor transferate de către fondatorul Voicu Oprean la o valoare nominală către AROBS înainte de listarea companiei pe piața AeRO a Bursei de Valori București în 2021. Cele 40 de milioane de acțiuni au acoperit toate cele trei programe SOP implementate de companie începând cu noiembrie 2021.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În 2023, AROBS a înregistrat o cifră de afaceri 427,3 milioane de lei la nivel consolidat, o creștere cu 43% față de 2022, EBITDA normalizată de 92,6 milioane de lei, o majorare cu 21% și un profit net normalizat de 51 milioane de lei, în scădere cu 4% comparativ cu 2022, pe fondul procesului de integrare în grup a companiilor achiziționate în ultimii doi ani și jumătate.
AROBS Transilvania Software furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, cu aproximativ 70 de parteneri din cadrul diviziei Software Services prezenți în Europa și America. Peste 11.000 de clienți din Europa și Asia folosesc produsele software ale companiei. AROBS este prezentă în 11 locații din România și nouă din străinătate, iar peste 1.300 de specialiști ai companiei construiesc soluțiile viitorului în embedded – Automotive, Aerospațial, Maritim, Medical-, precum și Travel Technology, IoT, Clinical Trials, Fintech, Enterprise Solutions, Cybersecurity și Intelligent Automation.