Gigantul american Amazon, cel mai puternic retailer online a avut anul trecut afaceri în România de 443 milioane lei și un profit net de 25,4 milioane lei, cu peste 3.200 de angajați.
În 2019, afacerile subsidiarei locale ale Amazon crescuseră cu 34%, la 321,3 milioane de lei, în timp ce profitul net scăzuse cu 20%, la 14,3 milioane de lei, cu circa 2.000 de angajați.
Amazon se pregătește acum să deschidă un nou birou, în Timișoara, și altele două în Iași.
Compania va avea, astfel, până la finalul anului, încă 500 de angajați.
Biroul din Timișoara, planificat să fie deschis în trimestrul al doilea al anului, se va concentra pe linia Amazon Devices, ce va include și dispozitivele de securitate Ring, fiind locul unde vor fi dezvoltate și lansate produse și servicii.
Biroul nou din Iași va fi deschis spre finalul anului în campusul actual și va fi primul care va găzdui departamentul Retail Business Support - cel care se asigură că produsele Amazon și disponibilitatea lor sunt optimizate pentru clienți și, în același timp, sprijină partenerii de vânzări și echipele dedicate categoriilor de produse.
CITEȘTE ȘI FOTO Soluție inovatoare pentru toți șoferii cu probleme pe traseu. În mai puțin de 5 minute ai soluțiaDe asemenea, în 2023, Amazon se va muta în Palas Campus din Iași, unde întreaga echipă locală va fi consolidată.
CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2Noul birou din Palas Campus va găzdui echipele Compliance Ops, Retail Business Support, Creative Ops & Production, Imaging Support, Customer Behavior Analytics, Information Security & Privacy, Compliance Tech, AWS Global IT și Content Creation Tools.
Amazon și divizia AWS activează deja în biroul din București, care găzduiește echipele Engineering Center, Technology Development, Speech și Language Solutions for Alexa, precum și Alexa Product Testing. Aici echipele sunt responsabile cu dezvoltarea soluțiilor tehnologice și optimizarea operațiunilor Amazon.
CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment"Noile birouri vin cu multe oportunități pentru profesioniștii din domeniile software și operațiuni, care vor avea șansa să inoveze și să îmbunătățească produsele și serviciile noastre ce sprijină clienții Amazon din întreaga lume", a transmis anterior Octavian Tănase, General Manager, Amazon România.
Recrutarea pentru pozițiile din București și Iași este în derulare.
Amazon este prezent în România din anul 2005, când compania și-a deschis primul birou din România și a investit peste 100 milioane euro.
În 2018, Amazon a înființat la Iași o nouă firmă, Amazon Data Services, al cărei obiect de activitate este prelucrarea datelor și administrarea paginilor web. Gigantul american mai deține în România și Amazon Development Center SRL, al cărei sediu este tot în orașul Iași.
La începutul lunii mai 2018, Amazon a deschis oficial un centru în București și a anunțat atunci că vrea să angajeze 650 de persoane. Noul centru a fost inaugurat în Globalworth Campus, complex de birouri dezvoltat în zona Pipera din București de compania de investiții imobiliare Globalworth, fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas.
În toamna anului trecut, Amazon a înființat la București o nouă firmă, a treia, care va desfășura "alte activități de servicii privind tehnologia informației (cod CAEN 6209) Cu sediul în platforma Pipera, împutenicitul Amazon Web Services EMEA SARL Luxemburg Sucursala București va fi Dominique Duval.
Lansat în iulie 1995, Amazon este cel mai puternic retailer online și unul dintre cei mai mari investitori în cercetare și dezvoltare la nivel mondial.