HPE și NVIDIA anunță „NVIDIA AI Computing by HPE” - prima soluție de tip cloud privat „la cheie”

HPE și NVIDIA anunță „NVIDIA AI Computing by HPE” - prima soluție de tip cloud privat „la cheie”
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 22 aug 2024

Noul portofoliu de soluții AI dezvoltate împreună de HPE și NVIDIA include prima soluție de tip cloud privat „la cheie” - infrastructură de calcul performantă, sustenabilă, cu servicii complete pe durata întregului ciclu de viață pentru a permite valorificarea potențialului Inteligenței Artificiale cât mai repede.

LAS VEGAS HPE Discover 2024 - Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) și NVIDIA au anunțat pe data de 18 iunie 2024 „NVIDIA AI Computing by HPE”, un portofoliu de soluții AI creat de cele două companii, care va fi lansat împreună pe piață cu scopul de a oferi o soluție care sa permită companiilor să accelereze adoptarea AI pentru a produce conținut nou.

Urmărește-ne și pe Google News

Printre principalele solutii din acest portofoliu se numără HPE Private Cloud AI, o soluție unică care oferă cea mai strânsa integrare de până acum dintre infrastructura de calcul, rețea și software a NVIDIA AI cu infrastructura HPE AI de stocare, calcul și cloud-ul HPE GreenLake.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Soluția permite companiilor de orice dimensiune să obțină o cale rapidă, flexibilă și eficientă din punct de vedere energetic pentru dezvoltarea și implementarea sustenabilă a aplicațiilor AI generative. Condus de noul copilot OpsRamp AI, care ajută departamentul IT să îmbunătățească aplicațiile și eficiența sistemelor, HPE Private Cloud AI include o experiență de tip cloud ce poate fi administrat cu resurse proprii pentru gestionarea completă a soluției pe durata ciclului de viață și este disponibil în patru configurații de dimensiuni potrivite pentru a susține o gamă largă de aplicații și scenarii de utilizare AI.

Anunțul, din timpul keynote-ului HPE Discover, făcut de către președintele și CEO-ul HPE, Antonio Neri, împreună cu fondatorul și CEO-ul NVIDIA, Jensen Huang, NVIDIA AI Computing by HPE marchează extinderea unui parteneriat de zeci de ani și reflectă angajamentul substanțial de timp și resurse din partea fiecărei companii.

"Pentru a dezvălui potențialul imens al inteligenței artificiale generative în cadrul companiilor, HPE și NVIDIA au dezvoltat împreună o soluție de tip cloud privat „la cheie” pentru inteligența artificială, care va permite companiilor să își concentreze resursele pe dezvoltarea de noi cazuri de utilizare a inteligenței artificiale care pot crește productivitatea și pot genera noi surse de venit." - Antonio Neri, HPE Președinte și CEO „AI de tip generativ deține un potențial imens pentru transformarea companiilor, dar datorită complexitații tehnologiei AI aceasta conține prea multe riscuri și bariere care împiedică adoptarea pe scară largă de către acestea și poate pune în pericol cel mai valoros bun al unei companii – propriile sale informații", a declarat Neri.

"Pentru a elibera potențialul imens al AI generativ în companii, HPE și NVIDIA au dezvoltat împreună o soluție de tip cloud privat „la cheie” pentru inteligența artificială, care va permite companiilor să își concentreze resursele pe dezvoltarea de noi cazuri de utilizare a inteligenței artificiale care pot crește productivitatea și pot genera noi surse de venit.” - Antonio Neri, HPE Președinte și CEO

"Inteligența artificială generativă și sistemele de calcul avansat sunt motorul unei transformări fundamentale pe măsură ce fiecare industrie se grăbește pentru a se alătura revoluției industriale", a declarat - Jensen Huang, Fondator și CEO NVIDIA. "Niciodată NVIDIA și HPE nu și-au integrat tehnologiile atât de profund - combinând întregul portofoliu de calcul NVIDIA AI cu tehnologia de cloud privat HPE - pentru a oferi clienților enterprise și profesioniștilor AI cea mai avansată infrastructură și servicii pentru a depăși obstacolele in adopția AI." - Jensen Huang, Fondator și CEO NVIDIA.

HPE și NVIDIA anunță „NVIDIA AI Computing by HPE” - prima soluție de tip cloud privat „la cheie”

HPE și NVIDIA au dezvoltat împreună portofoliul Private Cloud AI

HPE Private Cloud AI oferă o experiență unică, bazată pe cloud, pentru a accelera inovația și randamentul investițiilor, gestionând în același timp riscul de adus de folosirea AI. Soluția oferă:

- Suport pentru analiza datelor folosind AI, posibilitatea de a ajusta aplicațiile care folosesc datele proprii.

- Instrumente de control pentru confidențialitatea datelor, securitate, transparență și conformitate

- Experiență cloud cu capabilități ITOps și AIOps pentru creșterea productivității.

- Un mod rapid și flexibil pentru a folosi infrastructura necesară și pentru a face față oportunităților și creșterii AI.

Portofoliul software pentru AI din cadrul HPE Private Cloud AI

Portofoliul software de date pentru de AI începe cu platforma software NVIDIA

AI Enterprise, care include microservicii de inferență NVIDIA NIM™.

NVIDIA AI Enterprise accelerează fluxurile de date analizate și gestionează dezvoltarea și implementarea de asistenți gata de folosit și alte aplicații GenAI. Inclus cu NVIDIA AI Enterprise, NVIDIA NIM oferă microservicii ușor de utilizat pentru analiza optimizată a modelelor AI, oferind o tranziție ușoară de la prototip la implementarea sigură a modelelor AI într-o varietate de scenarii.

Adăugându-se la NVIDIA AI Enterprise și NVIDIA NIM, software-ul HPE AI Essentials oferă un set de instrumente de bază pentru datele procesate de AI care este gata de funcționare și aduce un panou de control unificat care oferă soluții adaptabile, suport continuu pentru companii și servicii AI sigure, cum ar fi conformitatea datelor și a modelelor și caracteristici extensibile care asigură conformitatea, detalierea și posibilitatea de reproducere a proceselor pe tot parcursul utilizării solutiei.

Pentru a susține performanța optimă pentru soluțiile software de AI și date, HPE Private Cloud AI oferă un portofoliu de infrastructură AI complet integrat care include soluțiile de rețea Ethernet NVIDIA Spectrum-X™, HPE GreenLake pentru stocare de fișiere și servere HPE ProLiant cu suport pentru GPU-urile NVIDIA L40S, NVIDIA H100 NVL Tensor Core și platforma NVIDIA GH200 NVL2.

Experiență cloud susținută de cloud-ul HPE GreenLake

HPE Private Cloud AI oferă o experiență de tip cloud ce poate fi administrat cu resurse proprii bazată de HPE GreenLake. Prin intermediul unui panou de control unic serviciile cloud HPE Greenlake oferă control și vizibilitate pentru a automatiza, orchestra și gestiona echipamentele, aplicațiile și datele în medii hibride. Aceasta include măsuratori de sustenabilitate pentru aplicații și echipamente.

Infrastructura HPE GreenLake cloud și OpsRamp AI cu asistentul copilot

Modul de lucru al OpsRamp este integrat cu cloud-ul HPE GreenLake pentru a oferi vizibilitate și integrare pentru toate produsele și serviciile HPE. OpsRamp oferă acum vizibilitate pentru toate componentele solutiei produse de NVIDIA, inclusiv software-ul NVIDIA NIM și AI, GPUurile NVIDIA Tensor Core și clusterele AI, precum și switch-urile NVIDIA Quantum InfiniBand și NVIDIA Spectrum Ethernet. Administratorii IT pot obține informații pentru a identifica anomaliile și pentru a-și monitoriza infrastructura AI și aplicațiile în medii hibride și multi-cloud.

Noul copilot OpsRamp utilizează platforma de calcul avansat NVIDIA pentru a analiza seturi mari de date în vederea obținerii de informații cu ajutorul unui asistent conversațional, sporind productivitatea pentru gestionarea operațiunilor. OpsRamp se va integra, de asemenea, cu APIurile CrowdStrike, astfel încât clienții să poată vedea o hartă unificată a serviciilor de securitate privind echipamentele prezente în întreaga lor infrastructură și aplicații.

Accelerarea obținerii rezultatelor cu ajutorul AI - colaborare extinsă cu integratori de sisteme globali

Pentru a accelera obținerea rezultatelor pentru companii în vederea dezvoltării de soluții AI specifice fiecărui domeniu și cazuri de utilizare cu avantaje clare, Deloitte, HCLTech, Infosys, TCS și WIPRO și-au anunțat sprijinul pentru portofoliul NVIDIA AI Computing by HPE și HPE Private Cloud AI ca parte a soluțiilor și serviciilor lor strategice AI.

HPE adaugă suport pentru cele mai recente GPU-uri, CPU-uri și Superchip-uri NVIDIA

- HPE Cray XD670 suportă opt GPU-uri NVIDIA H200 NVL Tensor Core și este ideal pentru cei ce proiecteaza sisteme de tip LLM.

- Serverul HPE ProLiant DL384 Gen12 cu NVIDIA GH200 NVL2 este ideal pentru utilizatorii LLM care utilizează modele mai mari sau RAG.

- Serverul HPE ProLiant DL380a Gen12 poate acomoda până la opt GPU-uri Tensor Core NVIDIA H200 NVL fiind ideal pentru utilizatorii LLM care caută flexibilitate pentru a-și scala aplicațiile GenAI.

- HPE va lansa în curând pe piață modele ce vor suporta NVIDIA GB200 NVL72 / NVL2, precum și pentru noile arhitecturi NVIDIA Blackwell, NVIDIA Rubin și NVIDIA Vera.

Stocare de fișiere de înaltă densitate certificată pentru sistemele NVIDIA DGX BasePOD și NVIDIA OVX

HPE GreenLake for File Storage a obținut certificarea NVIDIA DGX BasePOD și validarea sistemului de stocare NVIDIA OVX™, oferind clienților o soluție dovedită de stocare a fișierelor la nivel înalt pentru accelerarea la scară largă a aplicațiilor AI, GenAI și care folosesc GPU. HPE rămane un partener de bază pentru viitoarele programe de certificare a arhitecturilor de referință de stocare NVIDIA.

Disponibilitate

HPE Private Cloud AI se estimează că va fi disponibil în toamnă.

Serverul HPE ProLiant DL380a Gen12 cu GPU NVIDIA H200 NVL Tensor Core se estimează că va fi disponibil în toamnă.

Serverul HPE ProLiant DL384 Gen12 cu două NVIDIA GH200 NVL2 se estimează că va fi disponibil în toamnă.

Serverul HPE Cray XD670 cu NVIDIA H200 NVL se estimează că va fi disponibil în această vară.

viewscnt
Afla mai multe despre
# hpe
hpe romania
nvidia
generative ai