George Iacobescu, românul care a coordonat transformarea districtului londonez Canary Wharf dintr-o zonă de docuri intrate în paragină în al doilea mare centru financiar din capitala Marii Britanii, se va retrage din postul de director general al Canary Wharf Group, după mai bine de două decenii la conducerea grupului.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Iacobescu, în vârstă de 73 de ani, printre cei mai de succes afaceriști români, este în prezent directorul general și președintele grupului de real-estate Canary Wharf Group, proprietarul și dezvoltatorul centrului financiar din estul Londrei, care găzduiește sediile unor bănci precum HSBC și Barclays și unde lucrează 120.000 de persoane.
Din luna octombrie, omul de afaceri român va renunța la funcția de director general, urmând să servească în continuare în calitate de președinte executiv al grupului.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Rolul de director general al Canary Wharf Group va fi preluat de Shobi Khan, fost președinte și director general al General Growth Properties (GGP), din SUA. GGP a fost achiziționată anul trecut de grupul canadian Brookfield, proprietar al Canary Wharf Group, alături de Autoritatea de Investiții din Qatar.
“Este necesar să reînnoim compania. Vine o nouă generație”, spune Iacobescu, care admite că nu mai este tânăr. “Viața își intră în drepturi”, a adăugat acesta, în Financial Times.
Născut în București în 1945, Iacobescu a emigrat în Canada în 1975. La finele anilor 80, Iacobescu s-a mutat la Londra pentru a superviza dezvoltarea centrului financiar Canary Wharf, proiect conceput de Paul Reichmann, fondatorul dezvoltatorului imobiliar Olympia & York, și susținut de premierul de atunci, Margaret Thatcher.
În 2011, Iacobescu a fost distins cu titlul de Cavaler al Marii Britanii, conferit de regina Elisabeta a II-a pentru implicarea sa în activități caritabile.
Canary Wharf este al doilea mare centru financiar britanic, după centrul istoric londonez “City of London”. Volumul tranzacțiilor financiare derulate în Canary Wharf se ridică la circa o treime din cel înregistrat în City, depășind însă volumul de tranzacții din Frankfurt, un alt centru financiar european major.