Frații Mihai și Sorin Doroftei, cunoscuți pentru afacerile din industria jocurilor de noroc, sub brandul Las Vegas, dar care au decis recent să își schimbe radical strategia de business, pregătesc acum cumpărarea unei noi ferme, a treia din portofoliul lor, din județul Olt, de la o companie olandeză. Valoarea totală a portofoliului agricol deținut de frații Doroftei va ajunge astfel la 30 de milioane de euro.
„Suntem extrem de entuziasmați de acest nou proiect și credem cu tărie în potențialul agriculturii românești. Investiția în tehnologie și inovație este cheia pentru a asigura un viitor sustenabil pentru acest sector crucial. Sperăm ca exemplul nostru să inspire și alți antreprenori să investească în agricultură”, spune Sorin Doroftei.
Frații Mihai și Sorin Doroftei au decis la începutul lunii să vândă o parte din afacerile cu jocuri de noroc, pentru a se concentra pe investițiile ȋn energie regenerabilă.
Mai mult, frații Doroftei iau ȋn calcul vânzarea integrală a firmelor din grupul Las Vegas.
Decizia vine ca răspuns la schimbările legislative și la lipsa de predictibilitate din industria privind jocurile de noroc.
„Ne dorim să contribuim la un viitor mai verde și mai sustenabil. Credem cu tărie în potențialul energiei regenerabile și suntem încrezători că experiența vastă de business ne va ajuta să facem o diferență semnificativă în acest domeniu,” a declarat atunci Mihai Doroftei.
Decizia de a se orienta către energia regenerabilă a fost influențată de mai mulți factori critici:
CITEȘTE ȘI Nokia cumpără o companie cu peste 2 miliarde dolariAdaptarea la schimbările legislative – mediul de afaceri a devenit instabil din cauza modificărilor frecvente în legislația jocurilor de noroc
Scăderea rentabilității – și profitabilitatea industriei a scăzut constant
Oportunități în energie verde – contextul global este unul favorabil pentru sursele de energie regenerabilă și oferă perspective de creștere substanțială și dezvoltare.
Pe lângă vânzarea parțială a activelor grupului Las Vegas, frații Doroftei iau în considerare și vânzarea completă a acestor afaceri. Există deja discuții avansate cu potențiali cumpărători.
În prezent, ei dețin proiecte de energie regenerabilă în județele Neamț, Botoșani și Brașov, cu o capacitate totală de peste 128 MW și o valoare investită ce depășește 130 de milioane de euro.
În plus, planurile lor includ extinderea investițiilor în domeniu și în alte regiuni.