Revolut Business și Meridian Taxi au încheiat un parteneriat prin care șoferii de taxi vor avea un mijloc de încasare de plăți care le va permite pasagerilor să achite cursele atât cu cardurile fizice, cât și cu cardurile virtuale integrate în portofele electronice.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"Sunt foarte entuziasmat de acest nou proiect. Consider că voi aduce un aport real asupra serviciilor de transport din București, având la bază experiența de peste 12 ani în proiecte importante de mobilitate (mobile ticketing pentru transport public, Transport Urban, CityLink, Mondo Ride etc) care au folosit sau folosesc tehnologie.
Compania de taxi Meridian are o istorie lungă și respectată în servirea locuitorilor și vizitatorilor Bucureștiului. Intentionăm să păstrăm aceeași perceptie asupra serviciilor și să ne adaptăm continuu la nevoile în schimbare ale clienților noștri, inclusiv la cererea de tehnologii moderne și de transport ecologic.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Impetum Group lansează un nou fond de “special situations”Colaborarea mea cu grupul Meridian durează de peste 7 ani iar implicarea în Meridian Taxi a venit natural, având din urmă un portofoliu notabil de realizări prin parteneriate și proiecte încheiate cu succes.
Vom continua să lucrăm îndeaproape cu autoritățile locale, partenerii și clienții pentru a îmbunătăți serviciile de transport în București", a declarat atunci Dan Boabeș pentru Profit.ro.
Grupul Meridian, care a inclus până atunci și serviciul de taximetrie Meridian Taxi, este deținut de frații Călin și Gheorghiță Bultoc.
VEZI AICI ȘI Viață de taximetrist: Mort transportat la Medgidia și câine maidanez folosit ca punct de reper
Firmele din grupul Meridian sunt concentrate pe domeniul auto, cu trei concensiuni specializate în vânzarea de mașini noi Dacia-Renault și service auto în Berceni, Preciziei și Pipera; cu serviciul de taximetrie Meridian Taxi, cumpărat acum de Dan Boabeș, care are un parc auto cu peste 1.000 de mașini; cu trei târguri de mașini second hand, asigurări auto, finanțare auto prin leasing și servicii de închirieri auto.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Nepotul liderului comunist Todor Jivkov - primul proiect imobiliar în RomâniaÎn 2021, Dan Boabeș s-a retras din afacerea Citylink, platforma de mobilitate inteligentă partajată, vânzând atunci restul participației, de 4%, în compania Concept Apps Development, care administrează platforma. În vara anului 2020, Citylink preluase itaxi, primul și cel mai mare serviciu de rezervări de taxi online din Moldova. Cele două companii aveau acționari comuni, în persoanele lui Igor Grosu și Călin Fusu (Neogen).
Tot atunci, Boabeș anunța că este în căutare de idei și propuneri pentru un nou business.
CITEȘTE ȘI Fondatorii UiPath, Daniel Dines și Marius Tîrcă - o nouă investițieUlterior, în vara anului trecut, Boabeș a fost numit Country Manager la BlackCab.
BlackCab, furnizor de servicii premium de transport alternativ, este o companie fondată în 2011.
În toamna anului trecut, BlackCab s-a extins în Iași, lansarea făcând parte din planul companiei de a fi prezentă până la finalul anului în opt dintre cele mai mari orașe din România din punctul de vedere al populației.
BlackCab este prezent în București, Timișoara, Cluj, Constanța și Iași, iar până la finalul anului managementul anunța că vrea să extindă serviciile în Brașov, Sibiu și Craiova.