Fort și Rofintech stabilesc un parteneriat cyber-strategic pentru consolidarea sigurantei in fintechul românesc

Fort și Rofintech stabilesc un parteneriat cyber-strategic pentru consolidarea sigurantei in fintechul românesc
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 26 iul 2024

Fort, companie recunoscută în domeniul soluțiilor de securitate cibernetică, parte a grupului Bittnet, și listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, împreună cu Rofintech, asociația ce susține dezvoltarea solutiilor fintech în România, anunță formarea unui parteneriat strategic esențial pentru consolidarea unui ecosistem fintech mai robust și securizat.

Sectorul bancar, datorită naturii sale interconectate și a volumului mare de tranzacții financiare pe care le gestionează zilnic, se află adesea în vizorul atacatorilor cibernetici. Această realitate impune ca băncile și patenerii lor din fintech să fie pionierii în adoptarea de măsuri preventive și să stabilească standarde de securitate cibernetică în industrie. În acest context, parteneriatul dintre Fort și Rofintech este fundamentat pe o viziune comună că evoluția tehnologică în sectorul financiar trebuie să se desfășoare într-un mediu controlat și bine protejat.

Urmărește-ne și pe Google News

Nic Bălăceanu, Vicepresedintele Rofintech vorbeste despre acest parteneriat: „Prin unirea expertizelor, Fort și Rofintech își propun să ofere soluții și strategii de securitate cibernetică care nu doar că protejează activele și datele financiare, dar și care inspiră încredere și stabilitate în întregul sector si partenerilor externi. Aceste eforturi sunt esențiale nu doar pentru protecția directă a activelor și informațiilor, ci și pentru menținerea unei reputații solide și a încrederii publicului în capacitatea sectorului fintech de a se apăra în fața riscurilor cibernetice.”

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Fort și Rofintech stabilesc un parteneriat cyber-strategic pentru consolidarea sigurantei in fintechul românesc

Vladimir Ghiță, CEO Fort: “Noi (Fort), aducem în această alianță o experiență considerabilă în banking și fintech, ceea ce ne conferă credibilitate în postura de expert în protecția cibernetică. În acest fel, nu doar susținem implementarea soluțiilor de securitate eficiente, dar și oferim o bază solidă de cunoștințe și practici verificate, esențiale pentru abordarea complexităților specifice sectorului financiar.”

Acest background bogat în industria financiară permite Fort să identifice și să anticipeze provocările specifice acestui domeniu, oferind soluții personalizate care se aliniază la nevoile unice și la dinamica rapidă a sectorului fintech.

Astfel, prin adoptarea și implementarea celor mai eficiente practici de securitate, parteneriatul dintre Fort și Rofintech nu doar că protejează infrastructurile critice, ci și setează un exemplu valoros pentru întreaga industrie, subliniind că siguranța și securitatea sunt la fel de importante ca inovația și eficiența.

Fort și Rofintech stabilesc un parteneriat cyber-strategic pentru consolidarea sigurantei in fintechul românesc

Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați www.fortcyber.com/ro și www.rofin.tech.

FORT SA – parte din pilonul de securitate cibernetică a grupului Bittnet - furnizează servicii specifice în domeniul securității cibernetice, precum evaluarea securității aplicațiilor web, mobile și a infrastructurii, audit de conformitate IT pentru diverse norme și regulamente emise de entități juridice naționale (Autoritatea pentru Digitalizarea României, Banca Națională a României sau Directoratul Național de Securitate Cibernetică), servicii de consultanță pentru securizarea mediului în care operează companiile, dar și servicii de proiectare, implementare și mentenanță pentru soluții din domeniul securității cibernetice. Strategia de dezvoltare a companiei are în vedere atât consolidarea operațiunile locale, cât și accelerarea colaborărilor cu clienți internaționali. Capitalizarea de piața a companiei pre-listare este de 51 milioane lei.

La nivel anului 2023 FORT SA a realizat o cifră de afaceri consolidată de 16 milioane lei și un profit net de 2 milioane lei.
Asociația Română de Fintech (ROFINTECh) a fost fondată în ianuarie 2020 ca o asociație antreprenorială profesională destinată să reprezinte interesele întreprinderilor înființate în România care dezvoltă soluții tehnologice ce sprijina sectorul financiar. Cu scopul de a susține inovația și progresul în sectorul financiar tehnologic, Rofintech servește ca un punct de convergență pentru liderii de gândire, dezvoltatorii de tehnologie și reglementatorii din industrie, promovând astfel un mediu favorabil creșterii și dezvoltării tehnologiilor financiare în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
fort
rofintech