Fondul de investiții ROCA intră într-un parteneriat strategic cu Bittnet Group

Fondul de investiții ROCA intră într-un parteneriat strategic cu Bittnet Group

Fondatorii Bittnet

scris 21 nov 2019

Platforma de investiții și management ROCA, creată - cum a anunțat în premieră Profit.ro - de CITR Group împreună cu Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, frații Pavăl, proprietarii Dedeman, și producătorul de vagoane Astra Rail Industries din Arad, pentru restructurarea și dezvoltarea companiilor aflate în dificultate, a încheiat un parteneriat strategic cu Bittnet Group, companie românească de IT, prin care urmărește să transforme digitalizarea într-un instrument de dezvoltare accelerată a companiilor din portofoliul său.

Obiectivul principal al proiectului va fi identificarea de noi oportunități de integrare a componentelor tehnologice în procesele utilizate și produsele realizate de companiile din portofoliul ROCA. 

Urmărește-ne și pe Google News
Irlandezii de la Everseen, companie specializată în inteligență artificială, își mută birourile la Timișoara și anunță angajări: \ CITEȘTE ȘI Irlandezii de la Everseen, companie specializată în inteligență artificială, își mută birourile la Timișoara și anunță angajări: "Matematicienii din România sunt cei mai buni din lume"

Soluțiile de IT&C pe care Bitnett Group le va livra către companiile din portofoliul ROCA sunt din zonele de Business Intelligence și Data Analytics, IT Operations, Securitate IT&C. În plus, echipa Bittnet Group va împărtăși strategii bazate pe tehnologie pentru îmbunătățirea  culturii organizaționale, a managementului de echipă, a vânzărilor și relațiilor cu clienții

Fondul de investiții ROCA a semnat în această săptămână o nouă achiziție, intrând în aplicația Yellow.Menu, lansată de fondatorul Star Taxi și Mondo Taxi împreună cu dezvoltatorul World Class, anunțată în premieră de Profit.ro.

ROCA a preluat 30% din acțiunile companiei care operează aplicația Yellow.Menu, vărsând în contul firmei aproape 120.000 de euro. Platforma susține însă că investiția ar fi de 300.000 euro.

Este o nouă mutare a ROCA după ce recent a devenit acționar la traderul de cereale RDF Arad și la Sinteza Oradea, una dintre cele mai vechi companii cu profil chimic din România.

În luna septembrie, ROCA a preluat operatorul portuar Romcargo Maritim, companie care gestionează 90% din fluxurile maritime de vehicule pentru pasageri și utilitare din Romania, incluzând Dacia, Renault, Ford si Mitsubishi, operând cel mai mare terminal Ro-Ro din portul Constanța.

De asemenea, ROCA a mai preluat acțiuni la Frigotehnica, Electroplast, S-Karp, Eco Clima Industrial, Tremot.

CONFIRMARE: Jumbo deschide un nou hipermarket în România. Planul include și un magazin online special CITEȘTE ȘI CONFIRMARE: Jumbo deschide un nou hipermarket în România. Planul include și un magazin online special

ROCA intenționează să se listeze la bursă, dar după listarea unor companii din portofoliu, a anunțat anterior Rudi Vizental, CEO ROCA. 

Recent, Profit.ro a anunțat că CITR, jucător pe piața de insolvențe, lansează o nouă firmă după platforma de investiții și management ROCA. Noua firmă a fost denumită ROCA X Start-Up. Firma este fondată de CIT Resources și CIT Restructuring, parte a grupului CITR, și a semnat deja 5 contracte.

În prezent, acționariatul ROCA include nume precum Andrei Cionca, președinte CITR Group și asociații săi prin divizia de investiții CIT Resources, Astra Rail Management GMBH, frații Pavăl, prin PIF Industrial, Dan Șucu fondatorul Mobexert, BT Investments, compania de investiții a Băncii Transilvania, Theodora Popa, vice-președinta grupului Transavia și a Theodora Golf Club, Adolf Bâclea, fondatorul companiei Cosena, Vetimex Capital S.R.L., companie deținută de familia Korponay, fondatorii distribuitorului de produse veterinare Maravet SA. Cristian Ludovic Pop, fondatorul lanțului de magazine pet shop Animax, si Next Capital Solutions S.R.L., companie de servicii financiare destinate IMM-urilor și membră a grupului EOS.

Bittnet a fost înființată în 2007 de către frații Mihai și Cristian Logofătu și s-a focusat inițial pe furnizarea de training IT ca ulterior să introducă după câțiva ani și divizia de integrare IT&C. Compania a fost listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București în aprilie 2015, după o infuzie de capital din partea fondului polonez de tip pre-IPO, Carpathia Capital. De la listarea sa în aprilie 2015 până astăzi, Bittnet a reușit să atragă aproximativ 10 milioane de euro prin mecanismele pieței de capital - majorări de capital, emisiuni de obligațiuni, precum și prin distribuirea profiturilor acumulate sub formă de acțiuni gratuite. In prezent, Bittnet este un grup de companii axat pe două domenii principale de activitate - tehnologie și educație tehnologică și include următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, Equatorial, Elian Solutions și Academia Credis. 

Recent, acțiunile Bittnet s-au prăbușit pe bursă cu 45% față de maximul din vară.

viewscnt
Afla mai multe despre
rdf arad
cerale
roca