Platforma de investiții și management ROCA, creată - cum a anunțat în premieră Profit.ro - de CITR Group împreună cu Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, frații Pavăl, proprietarii Dedeman și producătorul de vagoane Astra Rail Industries din Arad pentru restructurarea și dezvoltarea companiilor aflate în dificultate, devine acționar la traderul de cereale RDF Arad, un business anul trecut de peste 80 milioane lei.
Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.
RDF a fost înființată în 1995 și până în prezent a dezvoltat patru linii de business distincte. Pe lângă activitatea de distribuție, RDF este unul din principalii traderi zonali de cereale, comercializând în jur de 100.000 to cereale/an. Compania deține toată infrastructura necesară în vederea acoperirii întregului lanț de producție.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Pentru perioada următoare, strategia de dezvoltare, pe care ROCA alături de RDF SA urmează să o implementeze, vizează extinderea activităților companiei către o nouă piață din proximitate, digitalizarea activității și implementarea de soluții tehnice care să ofere companiei un avantaj competițional. Viitorul agriculturii în Romania este, în viziunea ROCA, unul digitalizat.
Pentru județele Timiș și Arad, RDF este unul din principalii distribuitori de input-uri agricole (îngrășăminte chimice, semințe și pesticide. Pentru îngrășăminte chimice, RDF colaborează atât cu furnizori interni, cât și cu producători externi de la care face import direct.
CEO-ul RDF și, până la acest moment, unicul acționar al companiei este Florin Deznan.
Anul trecut, compania, cu circa 30 de angajați, a avut afaceri de 80,4 milioane lei și un profit net de 328.055 lei.
România are 13,9 milioane de hectare de suprafață agricolă utilizată, care o situează pe locul 6 în Uniunea Europeană, fiind în top 10 cei mai mari exportatori de porumb din lume, respectiv pe locul 9 în topul global al exportatorilor de grâu. În agricultura românească activează în prezent 12.727 de companii specializate în cultivarea plantelor, care au generat, anul trecut, peste 64% din totalul afacerilor din agricultură.
CITEȘTE ȘI Surpriză: Canadienii de la Euro Sun au găsit cupru și aur în România, într-o zonă unde a căutat și Frank Timiș ROCA intenționează să se listeze la bursă, dar după listarea unor companii din portofoliu, a anunțat Rudi Vizental, CEO ROCA.
Recent, Profit.ro a anunțat că CITR, jucător pe piața de insolvențe, lansează o nouă firmă după platforma de investiții și management ROCA. Noua firmă a fost denumită ROCA X Start-Up. Firma este fondată de CIT Resources și CIT Restructuring, parte a grupului CITR.
Până astăzi, ROCA a preluat acțiuni la companii precum Frigotehnica, Electroplast, S-Karp, Eco Clima Industrial, Tremot.
În prezent, acționariatul ROCA include nume precum Andrei Cionca, președinte CITR Group și asociații săi prin divizia de investiții CIT Resources, Astra Rail Management GMBH, frații Pavăl, prin PIF Industrial, Dan Șucu fondatorul Mobexert, BT Investments, compania de investiții a Băncii Transilvania, Theodora Popa, vice-președinta grupului Transavia și a Theodora Golf Club, Adolf Bâclea, fondatorul companiei Cosena, Vetimex Capital S.R.L., companie deținută de familia Korponay, fondatorii distribuitorului de produse veterinare Maravet SA. Cristian Ludovic Pop, fondatorul lanțului de magazine pet shop Animax, si Next Capital Solutions S.R.L., companie de servicii financiare destinate IMM-urilor și membră a grupului EOS.