Fitnessul pentru angajați, o investiție în sănătate și performanță

Fitnessul pentru angajați, o investiție în sănătate și performanță
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 21 aug 2024

Potrivit mai multor studii, angajații sănătoși sunt mai productivi, mai creativi și au o rată mai scăzută a absenteismului. Investiția în programe de wellness, care includ și activitate fizică regulată, se traduce așadar într-un ROI semnificativ pentru companii. În ultimii ani, pe măsură ce tehnologiile avansează și piața muncii se diversifică, sănătatea angajaților a devenit o prioritate strategică pentru companii. În cele ce urmează vom încerca să vedem ce avantaje reprezintă de fapt pentru angajați mersul la sală și cum influențează mișcarea bunul mers al unei companii.

Reducerea stresului: Activitatea fizică stimulează producția de endorfine, hormoni ai fericirii, care ajută la reducerea stresului și a anxietății.

Urmărește-ne și pe Google News

Îmbunătățirea concentrării și a memoriei: Exercițiile fizice îmbunătățesc circulația sângelui către creier, favorizând concentrarea și memoria.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Prevenirea bolilor cronice: O viață activă reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, diabet, obezitate și alte afecțiuni cronice.

Creșterea energiei și a vitalității: Activitatea fizică regulată oferă un nivel constant de energie și îmbunătățește somnul.

Îmbunătățirea relațiilor interpersonale: Activitățile fizice de grup pot consolida spiritul de echipă și pot îmbunătăți relațiile interpersonale.

Beneficii pentru companie

Cercetări internaționale au demonstrat că angajații activi fizic sunt cu până la 40% mai productivi decât cei sedentari. Giganți precum Google, Apple și Nike au implementat cu succes programe de wellness, observând o creștere a satisfacției angajaților, a productivității și o reducere a costurilor medicale.

Productivitate crescută: Angajații sănătoși sunt mai productivi și mai eficienți.

Reducere a costurilor cu sănătatea: Programele de wellness pot reduce costurile aferente asigurărilor de sănătate și absenteismul.

Atragerea și reținerea talentelor: Companiile care investesc în sănătatea angajaților sunt mai atractive pentru candidați și pot reține talentele existente.

Îmbunătățirea imaginii de brand: O companie care se preocupă de sănătatea angajaților își îmbunătățește reputația și imaginea de brand.

Cum se poate implementa un program de fitness în companie?

Din ce în ce mai multe companii apelează la specialiști pentru a veni în sprijinul angajaților, în ce privește un stil de viață sănătos. În acest sens, sunt excelente programele Corporate World Class, care includ atât abonamente pentru angajați dar și ședințe la sediile companiilor, ce pot include pe lângă sesiuni de workout și măsurători corporale sau workshop-uri de nutriție.

Unele companii încurajează mersul pe jos sau pe bicicletă sau chiar transportul în comun pentru a ajunge la locul de muncă. Fiecare pas contează!

Reducerea costurilor cu concediile medicale: Absenteismul din cauza problemelor de sănătate reprezintă o povară semnificativă pentru companiile românești. Programele de fitness pot contribui la reducerea acestor costuri.

Atragerea și reținerea tinerilor profesioniști: Generațiile tinere acordă o importanță din ce în ce mai mare unui stil de viață sănătos și caută angajatori care le oferă posibilitatea de a se menține în formă.

Investiția în sănătatea angajaților este o decizie strategică care aduce beneficii atât pentru companie, cât și pentru angajați. Prin implementarea unor programe de fitness și wellness, se va crea un mediu de lucru mai sănătos, mai productiv și mai motivant.

Mai multe informații, pe site-ul www.worldclass.ro

viewscnt
Afla mai multe despre
world class
fitness