Omul de afaceri Dorin Mateiu, care în toamna anului 2017 a vândut producătorii de mezeluri Elit și Vericom gigantului american Smithfield Foods, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial, controlat de grupul chinez WH, și a intrat pe piața imobiliară, a preluat clădirea din centrul Capitalei a First Bank. Contactat de Profit.ro într-o discuție telefonică, Dorin Mateiu nu a dorit să comenteze mai mult.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider
Clădirea este amplasată pe bulevardul Nicolae Titulescu, lângă sediul Guvernului.
În vara anului trecut, cum a anunțat atunci Profit.ro, Dorin Mateiu a inițiat un proiect imobiliar în vestul Capitalei, pregătind construcția unui complex rezidențial în spatele Cartierului Latin.
El a mai fost implicat în proiecte imobiliare, dezvoltând centrul comercial Alba Mall, din Alba Iulia, finalizat în 2007.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fostul partener imobiliar al Rockefeller în România ridică un bloc Art Deco cu sindicatul Cartel Alfa și caută terenuri pentru proiecte noiÎn aprilie, First Bank a anunțat semnarea unui acord cu Bank Leumi le-Israel pentru achiziționarea tuturor participațiilor acesteia în filiala Bank Leumi România, confirmând astfel informațiile transmise în premieră de Profit.ro.
La acest moment, tranzacția este analizată de Consiliul Concurenței.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Surpriză - eMAG vinde depozitul de lângă București, abia deschis, cea mai mare investiție a retailerului de până acum și cel mai mare depozit din Sud-Estul Europei. Banii - plasați în afacerea de bazăFirst Bank este o instituție de credit care oferă o gamă completă de servicii bancare pentru persoane fizice și juridice. First Bank este controlată de JCF IV Tiger Holdings, al cărei capital majoritar este deținut de J.C. Flowers, un fond consiliat de J.C. Flowers & Co, entitate înregistrata la Comisia pentru Valori Mobiliare si Burse de Valori din SUA (United States Securities and Exchange Commission).
Bank Leumi România este de asemenea o instituție de credit care face parte din grupul Bank Leumi și care oferă servicii bancare pentru persoane fizice și persoane juridice, inclusiv conturi curente, depozite sau finanțări și facilități de credit.
Bank Leumi România deține o rețea națională de 15 sucursale, are 200 de specialiști, administrează active de peste 250 milioane de euro și depozite de 150 milioane de euro.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Hiltonul din Centrul Vechi al Capitalei ajunge pe mâna șeicilor, pregătiți să plătească cel puțin 43 milioane euroPentru Leumi, vânzarea unității din România este parte din strategia de retragere din mai multe piețe, instituția urmând să se concentreze pe operațiunile bancare din piețele americană și britanică.