După o tranzacție majoră în care Sea Container Services a dobândit pachetul de aproape 50% din titlurile Șantierului Naval Orșova, deținut anterior de Transilvania Alliance Invetments, noul proprietar lansează, împreună cu SIF Muntenia, o ofertă publică de preluare având ca țintă restul titlurilor deținute de acționarii de portofoliu, operațiune anunțată anterior de Profit.ro.
Sea Container Services, care a depășit recent nivelul de 33% din acțiunile Șantierului Naval Orșova (SNO), lansează, în acord cu legislația în vigoare, ofertă publică de preluare obligatorie, conform cerințelor la trecerea peste respectivul prag.
Este avut în vedere un pachet de 8,8%.
Compania din al cărei grup fac parte Air&Sea Container Shipping, Container Clearance Services și Sea Container Shipping & Logistics va derula operațiunea de piață împreună cu SIF Muntenia (SIF4). Cele 2 societăți vizează exercitarea unei politici comune față de Șantierul Naval Orșova, până la 30 aprilie 2024.
Sea Container Services, pe piață de 23 ani, este controlată de Group Stone (50%, deținut de Dana Bogatu și Iulia Tesleanu), Marius Făinarea și Lenuța Pilcă (câte 25%), conform termene.ro.
Anul trecut a avut afaceri de 101,7 milioane lei și un profit net de 26,8 milioane lei, cu 224 angajați.
Cantitatea era echivalentul participațiilor Transilvania Investments Alliance (TRANSI) și Infinity Capital Investments (SIF5), de 50% din acțiuni și, respectiv, de 28,01% din titluri. SIF Muntenia a fost cumpărătoarea pachetului deținut de Infinity și a ajuns la o deținere de 41,19% din acțiuni, atrăgând, de asemenea, obligativitatea mecanismelor de declanșare a ofertei de preluare.
CITEȘTE ȘI Isărescu: Dorim să reafirmăm mai ales în plan internațional că România are un drept de creanță deplin asupra depozitului său de aur evacuat la MoscovaSchimburile s-au efectuat la prețul de 5,1000 lei/acțiune, cu 11,30% sub referință, ceea ce situează valoarea acestora la 45,45 milioane lei. Acest nivel indică pentru compania care are clienți constanți în nordul Europei, în principal în Olanda, o capitalizare de piață de 58,24 milioane lei (11,77 milioane euro).