România se regăsește printre primele 10 țări la nivel mondial după suprafața construită expusă riscului seismic, afirmă, într-un comunicat, Nicoleta Radu, director general, PAID România.
"România este una dintre țările cu grad ridicat de vulnerabilitate în fața cutremurelor. La nivel mondial, țara noastră se regăsește printre primele 10 după suprafața construită expusă riscului seismic. Peste 90% din suprafața sa se regăsește în zone de risc, iar Bucureștiul este unul dintre cele mai vulnerabile orașe din lume", declara Nicoleta Radu, potrivit Agerpres.
În ultimii 100 de ani, în România s-au înregistrat 13 cutremure semnificative, care au dus la producerea a 2.630 de decese și au afectat mai mult de 400.000 de persoane. Pagubele cauzate doar de cutremurul din 1977 depășesc 2 miliarde de dolari.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Șeful de la SIF Transilvania Mihai Fercală și-a depus candidatura pentru CA la Depozitarul Central unde vrea să devină președinte. Un potențial „cocktail exploziv” în relația Bursei cu ASFConform datelor PAID România, din totalul de aproximativ 9 milioane de locuințe existente pe teritoriul țării noastre, doar 1,7 milioane sunt asigurate. Celelalte 7,3 milioane de locuințe nu sunt protejate de o poliță de asigurare care să le permită remedierea pagubelor produse de cutremur.