Platforma de brokeraj Robinhood s-a listat pe bursa din SUA la o evaluare de aproximativ 32 de miliarde dolari, ușor sub așteptări, în contexul în care a reușit să vândă acțiuni la limita inferioară a intervalului de preț propus.
Astfel, compania din spatele platformei omonime a vândut 55 milioane de acțiuni la un preț de 38 dolari/acțiune.
Acțiunile au pierdut circa 8,4% în prima zi de tranzacționare, încheind ședința la 34,82 de dolari/unitate.
CITEȘTE ȘI Amazon, amendă record de 746 milioane euro pentru încălcarea normelor GDPR
Robinhood a fost lansată în 2013 și declară că misiunea sa este să „democratizeze finanțele”. Clienții platformei sunt, în mare parte, fie mileniali, fie parte din generația Z (tineri până în 26 de ani).
Compania s-a aflat, anul acesta, în centrul unui scandal legat de limitarea cumpărărilor de acțiuni GameStop și a altor "acțiuni meme". Mai exact, Robinhood a atras criticile și indignarea utilizatorilor și politicienilor americani, după ce platforma a blocat ordinele noi de cumpărare pe acțiunile GameStop și ale altor companii vizate de poziții short, printre care BlackBerry și AMC Entertainment, citând volatilitatea ridicată.
La începutul anului, Robinhood a atras peste 1 miliard de dolari de la investitorii existenți. Printre acționarii Robinhood care au contribuit la finanțarea de urgență s-au numărat fondurile de investiții Sequoia Capital și Ribbit Capital, care i-au oferit joi finanțare de urgență.