Titlurile Digi Communications au adunat schimburi de peste 6 ori mai mici decât cele de ieri, primul locul în topul tranzacțiilor fiind preluat ,după 2 zile în care compania din telecom a fost vedeta incontestabilă a bursei, de acțiunile BRD Groupe Societe Generale. Acțiunile Digi și-au continuat declinul, cu un recul de 1,27%, până la prețul de 39,00 lei/acțiune, însă intraday a fost atins și un minim de 38,40 lei/acțiune, cu 4% sub prețul ofertei de 40,00 lei/acțiune.
Surprinzător pentru piață, activitatea de tranzacționare pentru titlurile Digi Communications (DIGI) s-au majorat în a 2-a sesiune de tranzacționare, la 109,24 milioane lei, față de cele de 62,82 milioane lei din ședința de debut, în condițiile în care prețul a coborât sub prețul ofertei publice de 40,00 lei/acțiune. Nimic din această efervescență nu s-a mai replicat astăzi. Rulajul pe acest emitent a fost de 16,82 milioane lei, cele aproximativ 430.000 de acțiuni schimbate reprezentând un volum de 3 ori și jumătate mai mic decât în prima zi în ring și de peste 6 ori mai redus decât cel de ieri. De altfel, titlurile BRD Groupe Societe Generale (BRD) au urcat pe primul loc în topul tranzacțiilor, cumulând schimburi de 21,46 milioane lei.
În cele 3 zile de tranzacționare, titlurile Digi au cumulat transferuri cu 4,65 milioane de acțiuni, reprezentând 4,65% din capitalul social, cu 7,15% peste numărul titlurilor de pe tranșa investitorilor individuali și 19,39% din totalul celor 23,92 milioane acțiuni care au făcut obiectul ofertei.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Micii investitori merg cu reclamații la BNR și ASF pentru oferta DigiTendința titlurilor Digi s-a păstrat descendentă, închiderea fiind cu 1,27% sub referință, la prețul de 39,00 lei/acțiune. La debutul ședinței a fost atins chiar și un minim de la listare de 38,40 lei/acțiune. Susținerea la cumpărare pare slabă, iar din informații obținute de Profit.ro din zona investitorilor instituționali deja ar fi intrat programul de stabilizare a prețului, ordinele ascunse („hidden”) apărute încă de ieri fiind cele ale intermediarilor operațiunii în baza angajamentului din prospectul ofertei.
Nimic din „psihoza” perioadei de subscriere
Astăzi aceste ordine, inițial de câte 10.000 de acțiuni, s-au micșorat și s-au repliat mai jos. Investitorii de retail par descumpăniți și nu se grăbesc să intre la cumpărare. Am sunat la câteva case de brokeraj pentru a vedea dacă investitori nesatisfăcuți că nu au primit pachetele solicitate datorită ratei mici de alocare, au cumpărat azi, când prețul s-a apropiat de cel al discount-ului de 7% din oferta publică. Răspunsul este negativ. Lipsesc. „Ei se gândeau că prețul va crește și de aceea au subscris mult”, ne explică un trader. „Acum când văd că prețul scade stau deoparte.”
Un investitor atrăgea semnala pentru Profit.ro încă din perioada de derulare a ofertei că rata de suprasubscriere în piață pe oferta Digi trădează un interes disproporționat pentru noul emitent față de alte oportunități de câștig din piață, precum companii purtătoare de dividend din sectorul energetic.
Pe tranșa investitorilor individuali se strânseseră ordine de cumpărare pentru 74,97 milioane de acțiuni, în final fiind alocate către retail numai 4,33 milioane titluri. Investitorul cu experiență de aproape 20 de ani pe piața de capital românească nu putea înțelege „cum să năvălești așa” pentru a cumpăra acțiuni. „Mi s-a părut o lăcomie fără margini. Cred că s-a creat nițică psihoză”, spunea el.