Unde este entuziasmul maximelor? Volume mai mici de 3 milioane euro la BVB

Unde este entuziasmul maximelor? Volume mai mici de 3 milioane euro la BVB

Sursa foto: Andrey Medvedev / dreamstime.com

scris 16 apr 2021

În ultima sesiune de tranzacționare a săptămânii, lichiditatea, care deja era în tendință de scădere, a ajuns la unul din cele mai coborâte niveluri din acest an, în care nicio acțiune nu a depășit pragul de 2 milioane lei.

Ce urmează să se întâmple pe piața de capital din România, în actualul context de pandemie, va fi anunțat la videoconferința Profit Piața de Capital.forum, deschisă de premierul Florin Cîțu și organizată cu sprijinul Banca Transilvania, al Bursei de Valori București, Evergent Investments, SIF Banat-Crișana, SIF Muntenia, Depozitarul Central, Romgaz, Transgaz și Biofarm. Detalii pot fi văzute AICI

Bursa românească a avut nevoie de 8 ani în plus față de cea americană pentru a doborî maximul din 2007, însă nici la depășirea acestei ștechete piața nu aratăî o forță deosebită. În timp ce indicele Dow Jones Average Industrial depășește succesiv noi și noi recorduri inclusiv peste nivelul de 34.000 de puncte, piața locală s-a împotmolit într-o secvență de consolidare care deja este mai lungă de jumătate de lună.

Urmărește-ne și pe Google News

Lipsesc ordinele de cumpărare care să împingă mai sus piața. Simptomatic pentru acest fenomen, astăzi doar 3 emitenți au adunat schimburi mai mari de 1 milion de lei, iar rulajul pieței de acțiuni de 14,61 milioane lei (2,97 milioane euro) a fost unul din cele mai reduse de la începutul anului.

Impossible Foods, care promovează burgeri din plante și îi are printre finanțatori și pe Serena Williams și Jay-Z, pregătește o listare publică la evaluare de 10 miliarde dolari. Burgeri aduși acum și în România FOTO CITEȘTE ȘI Impossible Foods, care promovează burgeri din plante și îi are printre finanțatori și pe Serena Williams și Jay-Z, pregătește o listare publică la evaluare de 10 miliarde dolari. Burgeri aduși acum și în România FOTO

Cele mai mari tranzacții ale sesiunii, cele pe titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), abia s-au situat la 1,86 milioane lei, într-o zi în care cotația s-a corectat cu 0,65%, până la prețul de 15,38 lei/acțiune. Prin contrast, titlurile Fondului Proprietatea (FP) au crescut cu 1,32%, până la prețul de 1,6940 lei/acțiune, pe transferuri de 1,54 milioane lei, ceea ce a influențat întreaga piață, având procentajul deținut de emitent în structura principalilor indici.

Astfel, indicele compozit BET Plus a câștigat 0,26%, indicele financiar BET-FI s-a apreciat cu 0,66%, până la nivelul de 48.306,86 puncte, și indicele reprezentativ BET a avansat ricoșat cu 0,24% din media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), până la nivelul de 11.147,32 puncte.

Unde este entuziasmul maximelor? Volume mai mici de 3 milioane euro la BVB

Indicele energetic BET-NG a alunecat cu 0,16% sub referință într-o zi în care cel mai important titlu din structura sa, cel al OMV Petrom (SNP) a staționat la prețul de 0,4350 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,15 milioane lei.

Dacă în ședințele precedente relativa apatie de pe segmentul acțiuni a fost compensată de o activitate sporită pe piața de obligațiuni, acum și aceasta a fost în suferință, cu tranzacții de numai 3,19 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea