Urmare a unei notificări a supraveghetorului pieței de capital, conducerea administrativă a Transilvania Construcții revine asupra demersurilor pentru retragerea voluntară de pe bursă.
Adunarea Generală a Acționarilor de la societatea Transilvania Construcții (COTR), care pe 12 martie urma să decidă retragerea de la tranzacționare, nu va avea loc. Emitentul, operator important de spații logistice la Cluj-Napoca și în țară, a notificat ieri piața că boardul a decis revocarea convocatorului urmare a unei adrese a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) în care aceasta își exprimă un punct de vedere negativ în ceea ce privește condițiile delistării.
Societatea care îi are acționari majoritari pe Andrei-Iancu și Mircea Timofte, tată și fiu, menționa raportarea de la finalul lunii decembrie participații cumulate ale acestora de de 94,80%, marginal sub pragul de 95% necesar pentru delistare, iar nicio raportare din acest an nu indică o depășire a acestui reper.
CITEȘTE ȘI Pentru plafoanele de dețineri de la SIF-uri au fost amorsate bombe cu ceasDecizia din 5 februarie a Consiliului de Administrație privind convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor pentru un vot privind retragerea de la tranzacționare a societății avea la bază 2 condiții înscrise în legislația de resort privind retragerea voluntară, respectivsa se fi inregistrat un numar de cel mult 50 de tranzactii cu actiuni ale respectivului emitent, excepție făcând tranzacțiile efectuate între persoane care acționează în mod concertat în legatura cu emitentul și numărul de acțiuni actiuni tranzactionate să reprezinte cel mult 1% din totalul acțiunilor reprezentând capitalul social al emitentului.
Acum supraveghetorul pieței infirmă că sunt întrunite condițiile de delistare, iar Consiliul de Administrație procedează în consecință la revocarea hotărârii care ar fi condus la retragerea de la tranzacționare. Comunicarea companiei nu dă detalii despre motivația ASF și nici asupra unor eventuale noi intenții de a relua demersul.
Transilvania Construcții a realizat anul trecut venituri totale din exploatare de 37,60 milioane lei, în scădere cu 5,02% față de cele de 39,59 milioane lei. În același interval de raportare, cheltuielile totale din exploatare au fost amputate cu 30,23%, la 20,98 milioane lei, de la 30,07 milioane lei.
Acesta este contextul în care compania a obținut o creștere de 74,47% a profitului operațional, la 16,61 milioane lei, de la 9,52 milioane lei. Pierderea financiară s-a adâncit, însă, cu 82,47%, la 5,31 milioane lei, de la 2,91 milioane lei. Profitului net, care a urcat cu 79,02%, la 9,90 milioane lei, de la 5,53 milioane lei. La 9 luni societatea afișa un câștig net de 6,78 milioane lei.
Activele totale ale Transilvania Construcții erau, la 31 decembrie 2019, de 249,98 milioane lei, cu 8,73% mai mari decât cele de 229,91 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile au urcat cu 10,87%, la 149,41 milioane lei, de la 134,76 milioane lei. Compania menționa la raportarea semestrială utilizarea creditului pentru dezvoltarea depozitului 39, cu suprafață de 14.000 metri pătrați, din Parcul Logistic Transilvania.