Producătorul de materiale de construcții TeraPlast vizează construcția unei centrale solare cu putere de 4,56 MWp.
TeraPlast Bistrița (TRP) a depus o cerere de finanțare a proiectului „Inființare capacitate nouă de producție a energiei electrice din surse solare, cu instalații de stocare integrate, pentru autoconsumul TeraPlast SA” prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Proiectul vizează dezvoltarea surselor de energie regenerabilă din parcul industrial din Sărățel. Investiția presupune construcția unei centrale fotovoltaice. Energia rezultată ar urma să fie utilizată în cadrul Grupului. Proiectul a fost depus in platforma PNRR, unde au fost depuse peste 650 de proiecte pentru energie regenerabilă.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
“Investiția este parte integrantă a programului nostru dezvoltare sustenabilă, de reducere semnificativă a amprentei de carbon, așa cum ne-am asumat”, spune Nicolae Roșu, director operațional al Grupului TeraPlast. “Vom continua să investim în acest gen de soluții și în viitor deoarece sunt beneficii reale atât pentru business, cât și pentru mediu.”
Proiectul este parte din bugetul de investiții al TeraPlast pentru 2022. Valoarea totală a proiectului depus trece de 19 milioane lei. Investiția include o centrala fotovoltaică cu putere de circa 4,56 MWp, respectiv o putere produsă (din invertoare) de 3,8 MW.
CITEȘTE ȘI TTS - 1 an de la listare. Creșterea traficului fluvial dinspre Ucraina aduce afaceri sporite. Concurență acerbă pentru personal calificat: E o catastrofă! Nu găsim macaragiu. Oamenii vor să muncească în condițiile lor și pe salariul doritTeraPlast, societate care îl are ca cel mai important acționar pe fondatorul Dorel Goia, cu o deținere de 46,83% și unde fondurile de pensii NN au o participație cumulată de 12,01%, este listată la cota Bursei de Valori București din anul 2008 și la ultimul preț de piață, de 0,6900 lei/acțiune, are o capitalizare bursieră de 1,50 miliarde lei (303,22 milioane euro).