Conducerea SIF Moldova propune un mix de acordare de dividende cu răscumpărări, afirmând că astfel randamentul acționarilor va fi optimizat.
SIF Moldova (SIF2) se detașează de politica din ultimii ani a SIF-urilor și vizează o distribuire a dividendelor încă de la sfârșitul lunii mai, și nu în ultima parte a anului, oferind în același timp acționarilor posibilitatea de a subscrie în cadrul unei oferte de răscumpărare care ar urma să fie făcută peste prețul de piață.
Conducerea societăți a convocat pentru 18-19 aprilie Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor. După un vot pentru reducerea cu 1,10 milioane lei a capitalului social prin anularea celor 11 milioane de acțiuni proprii dobândite prin programul de răscumpărări aprobat de acționari în aprilie 2018, pe ordinea de zi figurează propunerea pentru un nou plan de buy-back.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Acesta vizează răscumpărarea din piață a unui număr de 20,3 milioane acțiuni proprii, echivalent a 2,00% din capitalul social al SIF Moldova. Astfel, 15,3 milioane de acțiuni, reprezentând 1,51% din totalul titlurilor ar urma să fie achiziționate în vederea anulării pentru reducerea capitalului social, iar alte 5 milioane de acțiuni, echivalentul a 0,49% din capitalul social sunt destinate recompensării ulterioare a angajaților, conducerii administrative și directorilor.
În aceeași zi, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor va supune votului repartizarea a 60% din profitul net obținut anul trecut sub formă de dividende cu data plății de 30 mai, astfel încât acționarii să poată participa la o ofertă de răscumpărare pe care conducerea SIF Moldova o preconizează peste prețul de piață. Dividendul brut este de 0,0304 lei/acțiune, iar calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de piață, de 1,2180 lei/acțiune, al titlurilor cu simbolul SIF2, randamentul acestuia este de 2,37%.
“În acord cu obiectivele de guvernanță corporativă, conducerea SIF Moldova consideră că mixul de distribuții de dividende cash și subscriere în ofertă publică de cumpărare este o alternativă mai atractivă pentru acționari decât clasica distribuire de dividende”, este mesajul șefilor societății din convocator. „Acționarii care aleg să subscrie în ofertă realizează un randament mai mare decât în cazul în care întreg fondul alocat pentru dividende și răscumpărare ar fi fost repartizat numai la dividend.”