Purcari Wineries și-a majorat semnificativ profitul net la T1. „Am continuat să investim în 2020, când mulți dintre competitorii noștri și-au înghețat dezvoltarea. Suntem într-o poziție foarte bună la acest start de 2021.”

Purcari Wineries și-a majorat semnificativ profitul net la T1. „Am continuat să investim în 2020, când mulți dintre competitorii noștri și-au înghețat dezvoltarea. Suntem într-o poziție foarte bună la acest start de 2021.”

Sursa foto: dreamstime.com

scris 17 mai 2021

Producătorul de vinuri Purcari Wineries a a realizat venituri în creștere în primele 3 luni ale acestui an și și-a ameliorat profitabilitatea.

Purcari Wineries (WINE), ultimul nume major care s-a listat la cota Bursei de Valori București, a realizat în primul trimestru venituri de 49,84 milioane lei, cu 7,50% mai mari decât cele de 46,36 milioane lei din perioada similară a anuluitrecut, iar costul acestor vânzări a urcat cu 4,56%, la 23,81 milioane lei, de la 22,77 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News

Cu puțin peste jumătate din aceste afaceri au fost realizate pe piața românească, unde compania a înregistrat o creștere de 19%. Este și un rezultat al investițiilor din anul de pandemie. „Am continuat să investim în 2020, când mulți dintre competitorii noștri și-au înghețat dezvoltarea, iar aceasta se reflectă în rezultatele noastre și aprecierile consumatorilor noștri”, spune Victor Bostan, Director General al Purcari Wineries în raportarea trimestrială. „Pot afirma cu certitudine, suntem într-o poziție foarte bună la acest start de 2021.”

Alumil își majorează afacerile trimestriale cu o cincime CITEȘTE ȘI Alumil își majorează afacerile trimestriale cu o cincime

La data de 31 martie, activele totale ale Purcari erau de 381,10 milioane lei, relativ constante comparativ cu cele de la sfârșitul anului 2019. În același interval de raportare, datoriile totale au fost reduse cu 9,36%, la 144,21 milioane lei, de la 159,11 milioane lei.

În cadrul ofertei publice de listare din februarie 2018, dar și ulterior acesteia, Purcari, societate care îl are ca cel mai important acționar pe omul de afaceri Victor Bostan, a atras în acționariatul său dispersat mai mulți jucători instituționali precum canadienii de la Fiera Capital (fosta Charlemagne Capital), cehii de la Conseq, Franklin Templeton Investment Funds, Pavăl Holding deținută de fondatorii Dedeman și din Suedia fondul East Capital, dar și SEB SICAV, administrat de divizia de piețe de capital a grupului celebrei familii de bancheri Wallenberg. La ultimul preț de închidere de pe bursă, de 28,20 lei/acțiune, capitalizarea de piață a companiei se ridică la 564,00 milioane lei (114,51 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
purcari
bvb
bursa
east capital
seb management
fiera captal
conseq
paval holding