Dacă titlurile blue-chip de pe bursa românească au încheiat săptămâna în aceeași notă a unor volume slabe, în schimb o acțiune din piața AeRO a reușit să eclipseze piața reglementată.
Investitorii de la Bursa de Valori București au arătat același apetit redus la cumpărare ce caracterizează jumătatea acestei toamne. În aceste condiții, piața a consumat o poveste locală, respectiv o tranzacție specială realizată pe piața deal cu un număr de 3,72 milioane de acțiuni ale companiei Foraj Sonde Videle (FOJE), reprezentând 32,90% din capitalul social al companiei de servicii din domeniul de petrol și gaze.
Efectuat la prețul de 12,50 lei/acțiune, schimbul s-a ridicat la 46,58 milioane lei. Un pachet de asemenea dimensiuni nu are decât acționarul majoritar Sever-Florian Raicu, înregistrat la jumătatea anului cu o participație de 58,32% din totalul titlurilor.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Foraj Sonde a notificat investitorii de pe bursă în această vară că a semnat un contract pe o durată de 352 de zile cu Romgaz (SNG), având o valoare de 20,95 milioane lei. Sunt bani care cântăresc încă și mai mult în viața companiei, având în vedere dimensiunea acesteia. Foraj Sonde a realizat în 2023 o cifră de afaceri netă de 140,32 milioane lei și a obținut un rezultat net de 19,20 milioane lei. La S1, compania a afișat afaceri și profit în scădere, în condițiile decalării unor contracte.
Pe piața reglementată, cele mai mari transferuri, de 10,32 milioane lei, s-au realizat pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au avansat cu 0,18%, până la prețul de 27,95 lei/acțiune, la care capitalizarea bursieră a instituției de credit se ridică la 25,62 miliarde lei (5,14 miliarde euro).
CITEȘTE ȘI Azomureș a pierdut în primă instanță procesul în care cere despăgubiri de la Premier EnergyEste o mișcare în sensul tendința generală pieței, caracterizată de aprecieri anemice. Indicele compozit BET-XT a câștigat 0,20% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,16%, până la nivelul de 17.473,73 de puncte, unde este în zona mediei mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.
Pe contrasens față de restul pieței, indicele energetic BET-NG a suferit un declin de 0,21%, tras în jos de companiile cu cele mai mari capitalizări din structura sa, și care ambele au consemnat corecții pe fondul unor volume apropiate de pragul de 1 milion de lei: -0,83%, până la prețul de 0,7210 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) și -0,32%, până la prețul de 123,00 lei/acțiune, pentru titlurile Hidroelectrica (H2O).