GRAFIC La bursă, dincolo de Banca Transilvania nu se vede nimic

GRAFIC La bursă, dincolo de Banca Transilvania nu se vede nimic
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 16 aug 2024

Indicele BET a câștigat 2 treimi de procent, însă lichiditatea a fost foarte slabă, cu o singură acțiune distanțată de pluton.

Investitorii din piețele financiare internaționale au reușit să consolideze redutele câștigate pe marile burse ale lumii în raliul sesiunilor precedente. Este climatul pozitiv de care a profitat și piața de la BVB, care a consumat cea mai mare parte a raportărilor financiare semestriale de pe piața reglementată.

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele compozit BET-XT a câștigat 0,74% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,66%, până la nivelul de 18.138,95 de puncte, unde, din punct de vedere tehnic, a reușit să străpungă confluența dintre media mobilă epxonențială de 21 de zile (EMA21) și media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

GRAFIC La bursă, dincolo de Banca Transilvania nu se vede nimic

Nu este, totuși, o mișcare ce să vină cu hotărâre. Ordinele au fost firave, confirmând tradiția „dispariției de la butoane” a investitorilor, atât pentru perioadele de vacanță de vară, cât și pentru etapele de raportări financiare. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 28,56 milioane lei (5,74 milioane euro).

Companie cu nou acționar din Cehia, Transilvania Broker de Asigurare afișează un profit net drastic redus la S1 CITEȘTE ȘI Companie cu nou acționar din Cehia, Transilvania Broker de Asigurare afișează un profit net drastic redus la S1

Sunt condițiile în care în piață a reușit să se afirme, cu schimburi de 8,81 milioane lei, doar acțiunea Băncii Transilvania (TLV), care a avansat cu 0,73%, până la prețul de 27,70 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 25,40 miliarde lei (5,10 miliarde euro) și situează nivelul indicatorului P/Bv la 1,83.

Celealte acțiuni de pe podium au fost la depărtare din punctul de vedere al lichidității, fiecare cu transferuri depășind cu puțin reperul de 3,20 milioane lei. Este vorba despre titlurile OMV Petrom (SNP), care s-au corectat cu 0,46%, până la prețul de 0,7555 lei/acțiune, și de titlurile Hidroelectrica (H2O), care au staționat la prețul de 125,00 lei/acțiune.

Aquila – afaceri mai mari, profit mai mic la S1. Compania are în vedere noi achiziții CITEȘTE ȘI Aquila – afaceri mai mari, profit mai mic la S1. Compania are în vedere noi achiziții

În rest, reperul unor volume echivalente cu 1 milion de lei a mai fost trecut de 3 acțiuni, cu evoluții precumpănitor pozitive: +4,44%, până la prețul de 24,70 lei/acțiune, pentru titlurile Transgaz (TGN), 01,04%, până la prețul de 5,80 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG) și stagnare la prețul de 0,3980 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP).

Aceste mișcări au influențat semnificativ indicii sectoriali, care au avut deopotrivă aprecieri, +1,07% în cazul indicelui financiar BET-FI care a închis la nivelul de 59.952,91 de puncte și +0,49% în cazul indicelui energetic BET-NG.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
hidroelectrica
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica