FOTO Bursa de la București își revine după șocul de luni

FOTO Bursa de la București își revine după șocul de luni
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 aug 2024

Bursa de la București își revine după șocul de luni, indicii și companiile listate fiind pe verde.

Indicele BET recuperează un procent în primele minute ale ședinței care urmează celei mai negative zile din ultimmii 2 ani și jumătate.

Urmărește-ne și pe Google News
România nu este de acord cu hidrocentrala Porțile de Fier 3: „Nu vom face niciun compromis” CITEȘTE ȘI România nu este de acord cu hidrocentrala Porțile de Fier 3: „Nu vom face niciun compromis”
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Sesiunea asiatică de peste noapte a arătat apetit la cumpărare al investitorilor după declinul abrupt din prima ședință de tranzacționare a săptămânii. Indicele Nikkei225 a avut un salt de 7,71%. Indicii europeni sunt, de asemenea, “pe verde” la deschiderea sesiunii, ca și contractele futures pe indicii americani.

Este peisajul care a favorizat și un debut favorabil la BVB. În primele minute de tranzacționare, indicele reprezentativ BET se aprecia cu puțin peste 1%, după un recul de 3,63% în ședința precedentă, cel mai mare de la declanșarea conflictului din Ucraina până în prezent.

Tonul revenirii este dat chiar de cele mai lichide acțiuni, ale companiilor cu capitalizare mare. Titlurile Hidroelectrica (H2O) avansau după primele 15 minute cu 1,33%, până la prețul de 121,60 lei/acțiune, pe transferuri depășind cu puțin reperul de 5 milioane lei. Acestea sunt urmate, cu schimburi de 3 milioane lei, de titlurile Băncii Transilvania (TLV) care au o revenire de 2,01%, până la prețul de 27,95 lei/acțiune.

Prime Telecom intră și pe nișa de energie CITEȘTE ȘI Prime Telecom intră și pe nișa de energie

În piața reglementată, un ricoșeu robust au câteva acțiuni precum MedLife (M), de 6,20%, Antibiotice Iași (ATB), de 5,95%, Digi Communications (DIGI), de 3,69%, și Purcari Wineries (WINE), de 4,59%.

FOTO Bursa de la București își revine după șocul de luni

FOTO Bursa de la București își revine după șocul de luni

Bursa de la Tokyo a închis marți în creștere puternică, după o cădere istorică cauzată de temerile privind o recesiune în Statele Unite și de o apreciere puternică a yenului în urma înăspririi politicii monetare în Japonia, potrivit AFP.

După ce luni s-a prăbușit cu 12,4%, indicele Nikkei s-a apreciat marți cu 10,23%, ajungând la 36.675,46 puncte, înregistrând cea mai mare creștere din istoria sa într-o singură ședință.

Grupul francez Veolia, acționar majoritar Apa Nova, raportează o creștere solidă a veniturilor CITEȘTE ȘI Grupul francez Veolia, acționar majoritar Apa Nova, raportează o creștere solidă a veniturilor

Luni, indicele înregistrase cea mai abruptă scădere. Indicele extins Topix a recuperat 9,3% marți, ajungând la 2 434,21 puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
tokyo