Acțiunile companiei Fort, achiziționată acum 3 ani de grupul Bittnet, intră la tranzacționare la un preț similar plasamentului privat derulat la sfârșitul anului trecut.
După o etapă cu exerciții de piață mai rare a companiilor antreprenoriale românești, societatea Fort (4RT), din domeniul securității cibernetice, se listează pe piața AeRO de la BVB. După un impuls de creștere în primele minute, cotația a revenit către finalul primei ore de tranzacționare pe nivelul de 50,00 lei/acțiune, la care s-a derulat și plasamentul privat în valoare de 1,67 milioane lei, în care 34 de investitori au intrat în acționariatul companiei la finele anului trecut.
La respectivul preț de piață, firma ar avea o capitalizare bursieră de 50,95 milioane lei (10,24 milioane euro) și se tranzacționează la un nivel al indicatorului P/E, care raportează prețul la câștigul companiei de 24, dacă avem în vedere profitul net de 2,10 milioane lei obținut în anul 2023.
CITEȘTE ȘI Rompetrol a început anul cu pierderi, la fel cum l-a terminat pe cel precedentEste un indicator ridicat ce ar urma să fie surmontat de o poveste de creștere. „Speranța noastră este ca în viitor să asigurăm creșterea pe care toți acționarii și-o doresc”, spune Vladimir Ghiță, CEO la Fort, adăugând că societatea activează într-un „domeniu care oferă creșteri de la an la an”.
Firma a fost fondată în anul 2003 ca ISEC Associates și, după o serie de transformări, a fost în anul 2021 ținta unei achiziții a grupului Bittnet Systems (BNET), care are acum o participație de control de 58,86% din titluri.
Fort va încerca să se facă atractivă printr-un mix de distribuire de dividende și alocare de acțiuni gratuite. Într-o AGA chiar în cursul lunii iunie va fi propusă o repartizare de cash către acționari, pentru a 2-a parte a anului. „Ne dorim foarte mult să avem aproape acționarii noștri și sperăm că, în viitor, dividendele pe care le vom acorda vor fi în ton cu așteptările lor”, spune CEO-ul.
Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 15,24 milioane lei și concentrează active totale de 14,56 milioane lei. Aceasta înseamnă că firma s-a listat la o evaluare de peste 3 ori cifra de afaceri.
CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Operațiune de piață de aproape 700 milioane de lei, oferta de la Premier Energy se închide la prețul de 19,50 lei/acțiuneCompania vizează extinderea pe piețele din Marea Britanie și Olanda, unde există deja și primele demersuri, conform lui Andrei Resmeriță, Chief Revenue Officer la Fort. „Intenționăm să creștem prezența atât a echipelor tehnice, cât și a echipelor de vânzări în aceste țări”,a declarat acesta.
De asemenea, firma are în vedere și atacarea pieței din Asia de Sud-Est, un centru de legătură finanicar foarte important, unde sunt multe companii cu necesar în această direcție, dar și piața locală românească. „Credem foarte mult în România. Aici ne-am construit business-ul și vedem din ce în ce mai multă maturitate în piața locală, în ceea ce privește absorbția de servicii de cybersecurity și nevoia de astfel de servicii”, spune Resmeriță. „Suntem încrezători că o mare parte din cifra noastră de afaceri se va realiza pe piața locală.”