Banca britanică Barclays vede capitalizarea bursieră a Hidroelectrica la peste 12 miliarde euro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Cu un impuls corectiv imprimat la acest început de an, acțiunile Hidroelectrica (H2O) sunt subiectul unor rapoarte de analiză ale unor giganți bancari internaționali. După ce, cum a anunțat Profit.ro, 2 instituții de credit de pe Wall Street au revizuit în jos țintele de preț pentru titlurile producătorului național de energie hidro, acum vine și o notă favorabilă, de la Londra.
Britanicii de la Barclays recomandă investitorilor supraalocare pe acțiunile Hidroelectrica și menționează un preț-țintă de 135,00 lei/acțiune, în zona maximului istoric și cu 8,00% peste ultima cotație de închidere, de 125,00 lei/acțiune.
CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Ministerul Finanțelor vrea să se renunțe la obligativitatea raportării trimestriale pentru emitenții de la bursăLa respectivul nivel indicat de banca britanică, capitalizarea bursieră s-ar ridica, conform Bloomberg News, la 60,72 miliarde lei (12,20 miliarde euro), comparativ cu ultima valoare de piață, de 56,22 miliarde lei (11,29 miliarde lei).
Este o recomandare pe contrasens față de estimări venite din America. Morgan Stanley și-a redus perspectiva pentru Hidroelectrica și a mutat prețul-țintă la 95,00 lei/acțiune, de la 110,00 lei/acțiune, cât era obiectivul inițial. Este o mutare care vine în contextul în care prețul la energia electrică a scăzut la 85 euro/MWh, de la 120 euro/MWh, mișcare ce nu este încă reflectată în prețul acțiunilor cu simbolul H2O. La acest nivel capitalizarea bursieră a companiei ar fi de 42,73 miliarde lei (8,58 miliarde euro).
Hidroelectrica s-a listat la cota bursei locale în vara anului trecut, în urma unei oferte publice primare cu o valoare de 9,28 miliarde lei (1,87 miliarde euro) în care vânzător a fost Fondul Proprietatea (FP). Interesul a fost mare și cadrul operațiunii de listare închisă la prețul de 104,00 lei/acțiune, cât și în piața secundară, unde acțiunile au fost cele mai lichide și s-au înscris pe o traiectorie ascendentă, dar care acum este amendată puternic de un val corectiv.