Bursele europene au închis în creștere, în timp ce investitorii așteaptă date economice noi

Bursele europene au închis în creștere, în timp ce investitorii așteaptă date economice noi
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2024

Bursele europene au încheiat tranzacțiile în creștere, în timp ce investitorii așteaptă cu nerăbdare date economice noi și decizii privind ratele dobânzilor din regiune, transmite CNBC.

Indicele Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,8%, toate bursele majore și majoritatea sectoarelor fiind tranzacționate în teritoriu pozitiv.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Cel mai mare retailer alimentar de proximitate din Polonia și-a fixat deja încă o țintă în România - Intră în concurență cu 5 to Go CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai mare retailer alimentar de proximitate din Polonia și-a fixat deja încă o țintă în România - Intră în concurență cu 5 to Go
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Componenta sectorului bancar a crescut cu 1,9%, în timp ce cea a acțiunilor tehnologice a scăzut cu 0,7%, scrie News.ro.

Indicele german DAX a terminat ziua în creștere cu 1%, chiar și după ce Institutul Ifo a publicat un sondaj care a constatat că încrederea oamenilor de afaceri în economia țării ”s-a deteriorat” în iunie.

Așteptările au sunt mai pesimistem în timp ce economia se luptă să scape de stagnare.

Gigantul german al construcțiilor Hochtief a fost între timp cel mai performant în indicele Stoxx, cu o creștere de aproape 10% a acțiunilor, după ce analiștii de la Jefferies au atribuit companiei rating de ”cumpărare” a titurilor.

Bursele europene au traversat o perioadă agitată săptămâna trecută, deoarece investitorii au evaluat o serie de decizii ale băncii centrale și comunicate de date economice, inclusiv o reducere a ratei dobânzii de către banca centrală a Elveției și o menținere a ratelor dobânzilor de către Banca Angliei. Săptămâna aceasta vor veni deciziile de politică monetară de la băncile centrale ale Suediei și Turciei, în timp ce datele care trebuie urmărite includ produsul intern brut din Spania, marți, și din Italia vineri.

Indicele francez CAC 40 a avansat cu 1,03%, iar indicele londonez FTSE 100 cu 0,53%. Indicele italian FTSE MIB a urcat cu 1,58% și IBEX 35, al bursei din Madrid, cu 1,27%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni