Bursa românească încheie săptămâna de tranzacționare în nota marcată de indecizie a întregului interval

Bursa românească încheie săptămâna de tranzacționare în nota marcată de indecizie a întregului interval
scris 14 feb 2020

Deși indicii piețelor de acțiuni americane au atins noi maxime, investitorii de la BVB nu s-a conectat la acest rally. 4 ședințe ale săptămânii au fost cu oscilații infime, iar volumele s-au menținut reduse.

Acțiunile bancare au salvat printr-o activitate de tranzacționare decentă ultima sesiune a săptămânii de la Bursa de Valori București, în care rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 26,81 milioane lei (5,62 milioane euro).

Urmărește-ne și pe Google News

Ordinele au fost practic insuficiente pentru a mișca piața. Astfel, indicii BET Plus și BET au urcat cu numai câte 0,07% peste nivelurile de referință, ultimul închizând la nivelul de 10.099,82 de puncte. Sub aspect tehnic, indicele celor mai tranzacțonate acțiuni românești a reușit să se mențină peste ultimul minim relativ păstrând secvența specifică trendului ascendent, conform teoriei lui Dow.

Bursa românească încheie săptămâna de tranzacționare în nota marcată de indecizie a întregului interval

Într-o zi marcată de volatilitate în piețele financiare internaționale, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) s-au corectat cu 0,25%, până la prețul de 16,10 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 7,78 milioane lei. Săptămâna trecută instituția de credit a raportat un profit net de 1,5 miliarde lei, în ușoară scădere, sub impactul plății taxei pe activele bancare pentru care a achitat suma de 75 milioane lei.

Pe fondul unor schimburi de 4,52 milioane lei, cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a Băncii Transilvania (TLV), a suferit o retragere de 0,97%, până la prețul de 15,52 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 13,35 miliarde lei (2,80 miliarde euro).

PARADOX Zeci de milioane de dolari vin în România pentru că am rămas la periferia burselor. Povestea din 2020 nu este despre BVB piață emergentă, ci una despre bani care migrează din Kuweit CITEȘTE ȘI PARADOX Zeci de milioane de dolari vin în România pentru că am rămas la periferia burselor. Povestea din 2020 nu este despre BVB piață emergentă, ci una despre bani care migrează din Kuweit

Pe volume echivalente cu 2,61 milioane lei și-au continuat avansul pe noi maxime titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au crescut cu 1,10%, până la prețul de 1,3800 lei/acțiune, cu doar 2 pași de cotare sub prețul de 1,3900 lei/acțiune, al ofertei publice de răscumpărare derulate pentru un număr de 200 milioane de acțiuni, reprezentând 2,62% din capitalul social. Prin contrast, celelalte acțiuni ale fondurilor închise de investiții, cele ale SIF, au avut o sesiune ceva mai slabă, ceea ce a determinat o apreciere de numai 0,60% a indicelui financiar BET-FI, care a închis la nivelul de 51.862,14 de puncte.

Celălalt indice sectorial de la BVB, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor companiilor din domeniile energetic și de utilități, a alunecat cu 0,06% sub referință, trase în jos de declinul de 0,14%, până la prețul de 34,55 lei/acțiune al titlurilor Romgaz Mediaș (SNG), care au adunat al 3-lea rulaj al zilei, de 2,61 milioane lei. La același capitol, au mai depășit un reper de 1 milion de lei al transferurilor titlurile OMV Petrom (SNP), care au staționat la prețul de 0,4250 lei/acțiune și cele ale Nuclearelectrica (SNN), care au crescut cu 0,77%, până la prețul de 15,64 lei/acțiune.

Și-au continuat mișcarea de revenire, cu un avans de 1,45%, titlurile Digi Communications (DIGI), care au închis la prețul de 35,00 lei/acțiune o ședință cu tranzacții de 1,32 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz