Bursa își revine ușor după corecțiile din ultimele două zile. Volumele intră la apă

Bursa își revine ușor după corecțiile din ultimele două zile. Volumele intră la apă
scris 14 iun 2019

Principalii indici de la BVB și-au revenit ușor după sesiunile de corecții din ultimele două zile și au încheiat ședința de tranzacționare de vineri într-o notă pozitivă, contrar evoluției din restul continentului. Acțiunile bancare și sectorul energetic au ținut și de această dată capul de afiș, însă pe volume reduse la jumătate.

Indicele compozit BETPlus a urcat cu 0,33%, indicele reprezentativ BET având o dinamică apropiată, de 0,32%, până la nivelul de 8.504,22 de puncte. În pofida acestei aprecieri și a faptului că la începutul săptămânii a atins un nou maxim al anului, BET a suferit un declin de 0,83% la nivelul săptămânii.

Urmărește-ne și pe Google News

Vineri, bursa românească s-a decuplat din nou de la piețele internaționale, care au consemnat scăderi în contextul reaprinderii temerilor privind încetinirea economiei globale, după date dezamăgitoare din China. Producția industrială din statul asiatic a crescut cu 5% în mai, cel mai lent ritm din ultimii peste 17 ani.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Fondul Broadhurst a semnat decizia de dizolvare voluntară a companiei Electroaparataj, pe piață din 1948. Sindicatul poate negocia preluarea activelor sau a întregii afaceri CITEȘTE ȘI Fondul Broadhurst a semnat decizia de dizolvare voluntară a companiei Electroaparataj, pe piață din 1948. Sindicatul poate negocia preluarea activelor sau a întregii afaceri

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 a pierdut 0,40%, până la nivelul de 378,81 puncte, cu deprecieri pe toate bursele mari: -0,31% pentru indicele FTSE 100 de la Londra, -0,15% pentru indicele CAC 40 de la Paris și -0,60% pentru indicii DAX 30 de la Frankfurt și, respectiv, IBEX 35 de la Madrid.

La evoluția negativă a contribuit și anunțul că Broadcom estimează scăderea vânzărilor cu 2 miliarde de dolari pe an din cauza interzicerii exporturilor către Huawei. Gigantul american din industria cipurilor este prima mare companie care și-a evaluat pierderile potențiale în urma includerii Huawei pe lista entităților care reprezintă un risc pentru securitatea SUA.

Rulajul de la București a scăzut cu mai mult de jumătate raportat la sesiunea anterioară, până la 19,6 milioane de lei, într-un context în care nici investitorii din Vestul continentului nu au arătat un apetit ridicat la tranzacționare.

Banca Transilvania (TLV) a fost cel mai tranzacționat emitent, cu transferuri de 7 milioane de lei și un declin la nivelul prețului de 0,43%, până la 2,29 lei/acțiune. În contrast, titlurile BRD-Groupe Societe Generale (BRD) s-au apreciat cu 0,84%, la 12,06 lei, însă doar pe al patrulea rulaj al zilei, de puțin peste 2 milioane de lei.

Transferuri apropiate, însumând circa 2,3 milioane de lei, au fost consemnate pe titlurile Fondului Proprietatea (FP), în timp ce Romgaz (SNG) a făcut obiectul unor schimburi de 3,5 milioane de lei. Acțiunile producătorului de gaze naturale au stagnat la prețul de 32 lei.

Tot în sectorul energetic, titlurile OMV Petrom (SNP) au câștigat 1,86%, pe un rulaj de doar 678.000 lei.

BET-NG s-a apreciat cu 0,83%, cea mai mare creștere în rândul indicilor de la BVB. Singura pată roșie de astăzi a fost indicele sectorului financiar, BET-FI, care a înregistrat un declin de 0,21%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
actiuni
evolutii