După ce și-a majorat anul trecut afacerile cu peste 50%, firma de IT Arctic Stream afișează un nou contract pentru furnizarea de echipamente de comunicații.
Arctic Stream (AST) care s-a listat pe piața AeRo a Bursei de Valori București ca o societatea care își centrează dezvoltarea pe furnizarea serviciilor de securitate cibernetică și data center, a notificat investitorii că a semnat un contract cu o valoare de 16,00 milioane lei cu o durată de 120 de zile pentru furnizarea de echipamente de comunicații și securitizarea infrastructurii cu un client confidențial.
Este cea mai nouă înțelegere după ce Arctic Stream face parte dintr-o serie de companii din domeniul IT, după ce aceasta a primit săptămâna trecută un control inopinat al Consiliului Concurenței într-un caz de prezumtive trucărik de licitații.
CITEȘTE ȘI GRAFICE Acțiunile Sphera au ajuns până în vară cu darul lui Moș CrăciunÎn a 2-a parte a anului trecut, Arctic Stream a notificat investitorii de pe bursă despre 6 înțelegeri cu o valoare agregată de 510,90 milioane lei, din care ponderea o deținea un contract cu o firmă din domeniul apărării cu o dimensiune estimată la 407 milioane lei.
Inclusiv în baza acestora, Arctic Stream a venit la raportarea anuală preliminară cu venituri din exploatare de 126,00 milioane lei, în creștere cu 53,54%, de la 82,06 milioane lei, în 2022. De asemenea, profitul net pe anul 2023 s-a ridicat la 9,15 milioane lei și peste jumătate din acesta a fost distribuit la începutul acestei săptămâni sub forma unui dividend brut de 1,20 lei/acțiune.
Companiile la care s-au desfășurat inspecții inopinate sunt: Cisco Systems Romania SRL, Arctic Stream SA, Datanet Systems SRL, Dataware Consulting SRL, Dendrio Solutions SRL, ETA2U SRL, Evotech-IT SRL, Logic Computer SRL, Metaminds SA, Trencadis Corp SRL, Alef Distribution RO SA, Ingram Micro Distribution SRL, Logicom Information Technology Distribution SRL și Prime Telecom SRL.
CITEȘTE ȘI Digi Communications se împrumută de la ING Bank pentru refinanțarea obligațiunilor scadente în anul viitorArctic Stream a început și acest an bine, afișând la raportarea pentru T1 un câștig net de 1,99 milioane lei. La data de 31 martie, societatea avea active totale de 50,04 milioane lei, cu 5,31% mai mici decât cele de 52,85 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale au fost reduse cu 22,99%, la 27,97 milioane lei, de la 36,32 milioane lei.
Arctic Stream, care îl are ca acționar majoritar pe Dragoș Diaconu, cu o participație de 67,59%, s-a listat pe piața AeRO de la BVB în vara anului 2021, unde la ultimul preț al titlurilor sale de 26,90 lei/acțiune, compania are o capitalizare bursieră de 112,74 milioane lei (22,65 milioane euro).