Agroland semnează pentru investiții în platforma avicolă de la Mihăilești și angajarea de credite suplimentare

Agroland semnează pentru investiții în platforma avicolă de la Mihăilești și angajarea de credite suplimentare
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 iul 2024

Compania care operează lanțul de produse agro-alimentare Agroland contractează împrumuturi pentru facilitățile de la Ișalnița și Mihăilești.

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor de la Agroland Business System (AG) a aprobat achiziția, pentru suma de 3,80 milioane de euro, fără TVA, a două echipamente pentru platforma avicolă de la Mihăilești. De asemenea, acționarii și-au dat acordul pentru contractarea unei facilități de credit la termen în valoare de 3,25 milioane de euro în scopul cumpărării echipamentelor menționate.

Urmărește-ne și pe Google News

Pentru investiții diverse la aceeași platformă de la Mihăilești, acționarii au aprobat contractarea unui împrumut la termen în valoare de 850.000 de euro. Suma de 1 milion de euro ar urma să fie contractată sub forma unei facilități de credit la termen cu scopul finanțării construcției unui depozit în cadrul platformei FNC Ișalnița.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
CONFIRMARE OMV Petrom a semnat documentele de prelungire a licenței și de preluare a participației Total în zăcământul Han Asparuh din Bulgaria CITEȘTE ȘI CONFIRMARE OMV Petrom a semnat documentele de prelungire a licenței și de preluare a participației Total în zăcământul Han Asparuh din Bulgaria

Finalmente, AGEA a decis suplimentarea facilității de credit sub forma de descoperit de cont (overdraft) contractată de la o bancă comercială la suma de 15,00 milioane lei, de la 4,00 milioane lei, în scopul refinanțării unor facilități de credit existente și în vederea finanțării activității curente.

Agroland Business Systems, firmă controlată în proporție de 68,25% de fondatorul Horia Cardoș, este listată, de la începutul anului 2021, la cota pieței AeRO a Bursei de Valori București, unde, la ultimul preț de închidere de 1,4700 lei/acțiune, are o capitalizare bursieră de 89,98 milioane lei (18,08 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
agroland business system
bvb
bursa
horia cardos