Cu o deținere de peste 20 de ani la Banca Transilvania, BERD a vândut acțiuni ale celei mai mari instituții de credit din România, operațiune declanșată ieri.
Sistemul Bursei de Valori București a procesat operațiunea de piață de vânzare accelerată (ABB) prin care Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a vândut 13,70 milioane de acțiuni la prețul de 30,00 lei/acțiune, echivalent cu 1,7% din totalul titlurilor.
Valoarea tranzacției intermediată de Citi și Wood & Co Financial Services.s-a ridicat la 411,00 milioane lei (82,58 milioane euro).
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Prețul de vânzare a implicat un discount de 8,95% față de închiderea zilei precedente.
BERD este unul dintre acționarii semnificativi ai Băncii Transilvania. La finele lunii martie, BERD deținea 6,87% din acțiunile BT.
CITEȘTE ȘI UPDATE: România a împrumutat de pe piața externă 3,2 miliarde de euroLa ultimul preț de închidere de pe bursă de 32,95 lei/acțiune, capitalizarea de piață a Băncii Transilvania se ridică la 26,31 miliarde lei (5,28 miliarde euro).
Impactul s-a resimțit și la cota pieței reglementate, unde către finalujl orarului de tranzacționarte titlurile cu simbolul TLV suferă un recul de 3,95%, până la prețul de 31,65 ei/acțiune, în condițiile unor transferuri de 65,30 milioane lei
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV România primește o nouă scrisoare cu observații de la CE pe cererea de plată 3BERD a fost investitor-ancoră care a dat robustețe structurii de capital în primul deceniu al secolului în care Banca Transilvania a crescut pe bursă folosind mecanismul majorărilor de capital. Instituția internațională este vânzător într-o zonă de maxim istoric al cotației, într-un moment de maturitate al băncii care a ajuns cel mai important jucător din sistemul bancar românesc.
Știrea vânzării vine în ziua plății dividendului brut de 1,2521000331 lei/acțiune, pe care BERD îl va încasa fiind înregistrată la Depozitarul Central la data înregistrării de 12 iunie.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV MaxyGo, cu acționari din zona brokerajului în asigurări și care a cumpărat o agenție de turism, intră în hotelărie cu o clădire impozantăBanca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a ieșit recent și din acționariatul Bursei de Valori București, vânzând succesiv în piață pachete de acțiuni la operatorul de piață.
Acum BERD folosește mecanismul vânzărilor accelerate (ABB), utlizat frecvent de Fondul Proprietatea (FP) pentru a întrăina pachete de acțiuni deținute la companiile listate din portofoliu. Tranzacții de acest fel aui mai realizat în acest an la BVB companiile Aquila Part Prod Com (AQ) și One United Properties (ONE).