Acțiunile Hidroelectrica și Băncii Transilvania asigură jumătate din activitatea de tranzacționare de la BVB

Acțiunile Hidroelectrica și Băncii Transilvania asigură jumătate din activitatea de tranzacționare de la BVB

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 aug 2024

Într-o zi de raportări financiare semestriale ale multor companii, investitorii au preferat să stea în expectativă, piața având o deviație minoră față de sesiunea precedentă.

Bursele mari ale lumii au găsit cumva traiectoria ascendentă și remontează mare parte șocul din „lunea neagră” de la începutul acestei luni. În Europa închiderile au fost favorabile pentru indicii principali de la Londra, paris și Frankfurt, în timp ce la New York, indicele Dow Jones Industrial Average s-a trecut de reperul de 40.000 de puncte și indicele de tehnologie Nasdaq100 a depășit nivelul de 19.000 de puncte.

Urmărește-ne și pe Google News

În pofida acestui vânt favorabil dinspre piețele externe, la BVB cumpărătorii au lăsat piața în derivă. Cele mai tranzacționate 2 acțiuni, care au asigurat aproximativ jumătate din rulajul de 41,60 milioane lei (8,36 milioane euro) al segmentului acțiuni, au avut închideri „pe roșu”: -0,79%, până la prețul de 125,00 lei/acțiune, pentru titlurile Hidroelectrica (H2O), care au adunat transferuri de 10,66 milioane lei, și -0,36%, până la prețul de 27,50 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), ce au însumat schimburi de 9,55 milioane lei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Profitul Conpet a scăzut, în pofida creșterii încasărilor ca urmare a majorării cantităților de țiței transportate și a tarifelor CITEȘTE ȘI Profitul Conpet a scăzut, în pofida creșterii încasărilor ca urmare a majorării cantităților de țiței transportate și a tarifelor

Sunt mișcările care au avut forța de a trage în jos piața în ansamblul ei, cu un declin de 0,21%, până la nivelul de 18.019,21 de puncte al indicelui reprezentativ BET, care din punct de vedere tehnic are o etapă de nehotărâre, la confluența mediilor mobile ecxponențiale de 21 de zile (EMA21) și, respectiv de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Acțiunile Hidroelectrica și Băncii Transilvania asigură jumătate din activitatea de tranzacționare de la BVB

Pe contrasens față de acest impuls corectiv, titlurile OMV Petrom (SNP) au avansat cu 0,26%, până la prețul de 0,7590 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,97 milioane lei în piața reglementată, fără a avea forța de a trage în teritoriu pozitiv indicele energetic BET-NG, care a pierdut 0,37%. Pe acest emitent s-a realizat și singura tranzacție specială din piața deal, cu o valoare de 2,28 milioane lei.

Tot pe o tendință de apreciere, +1,32%, s-au aflat și titlurile Digi Communications (DIGI), care au închis la prețul de 61,60 lei/acțiune, o ședință în care au întrunit o activitate de 1,82 milioane lei. Cumpărătorii au fost încurajați de raportarea finanicară semestrială a companiei care a indicat o dublare a profitului net, la 54,3 milioane euro, de la 26,8 milioane euro.

Oil Terminal și-a majorat profitul cu aproape 43%. Au crescut și cantitățile de țiței și motorină operate, și tarifele percepute CITEȘTE ȘI Oil Terminal și-a majorat profitul cu aproape 43%. Au crescut și cantitățile de țiței și motorină operate, și tarifele percepute

Acestea au fost urmate îndeaproape, cu schimburi de 1,65 milioane lei, de titlurile Fondului Proprietatea (FP), care au avansat marginal, cu 0,05%, până la prețul de 0,3980 lei/acțiune, subperformând indicelui financiar BET-FI care a câștigat 0,54%, până la nivelul de 59.320,67 de puncte. Emitentul așteaptă de la ASF aprobarea ofertei publice de răscumpărare pe care ar urma să o deruleze pentru un număr de până l a 269,00 milioane acțiuni proprii.

La același capitol al fondurilor alternative de investiții, titlurile Evergent Investments (EVER) s-au apreciat cu 1,42%, până la prețul de 1,4250 lei/acțiune, pe transferuri de 1,59 milioane lei. În rest, pragul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit de 2 simboluri, respectiv de titlurile Romgaz (SNG) care au urcat cu 0,35%, până la prețul de 5,7800 lei/acțiune, și de titlurile Transport Trade Services (TTS), ce au staționat la prețul de 23,85 lei/acțiune, nivel la care capitalizarea bursieră a liderului transportului fluvial de la Dunărea de Jos se ridică la 1,43 miliarde lei (287,37 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
hidroelectrica
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica