Bursa de la Tokyo a închis marți în creștere puternică, după o cădere istorică cauzată de temerile privind o recesiune în Statele Unite și de o apreciere puternică a yenului în urma înăspririi politicii monetare în Japonia, potrivit AFP.
Societatea JT Grup Oil din Constanța este cel mai nou emitent al bursei românești. Povestea de creștere este legată de noul terminal care ar urma să devină operațional la începutul anului viitor.
Bursa din Tokyo recuperează teren după dezastrul produs luni pe fondul îngrijorării că Fed este prea lentă pentru a răspunde semnalelor de slăbiciune ale economiei SUA. Acțiunile japoneze au crescut în debutul tranzacțiilor de marți, recuperând după reculul istoric de 12% din ziua precedentă.
Indicele VIX care măsoară volatilitatea din piața americană de acțiuni, așa-numitul "indice al fricii", a explodat la niveluri cum nu a mai atins la începutul anului 2020, la șocul COVID-19, arătând nervozitatea unei burse care a înregistrat un declin de 3%.
Dow Jones Industrial Average, al marilor companii americane, a scăzut astăzi cu 1.033 de puncte, sau 2,6%. Indicele S&P 500 a încheiat tranzacțiile bursiere de pe Wall Street cu 3% în scădere, iar compozitul Nasdaq a pierdut 3,4%.
Bursele europene au scăzut puternic astăzi, la începutul noii săptămâni de tranzacționare, pe fondul vânzărilor globale a acțiunilor, din cauza incertitudinilor economice, deși au redus din pierderi spre sfârșitul sesiunii, transmite CNBC.
Acțiunile Apple și Nvidia au fost astăzi printre cele mai vândute titluri ale companiilor de tehnologie, în condițiile în care temerile de recesiune din SUA și decizia conglomeratului Berkshire Hathaway de a-și reduce participația la producătorul de iPhone-uri au întrerupt o creștere de luni de zile a sectorului, transmite Reuters.
Cotațiile au cedat pe bursa românească, în contextul unor volume excepționale.
Serviciile de tranzacționare online, precum cele ale firmelor de brokeraj Charles Schwab și Fidelity Investments, s-au confruntat astăzi cu întreruperi, frustrând investitorii care doresc să tranzacționeze într-o zi în care mulți dintre ei au renunțat la activele riscante, de la acțiuni la criptomonede, din cauza temerilor legate de producerea unei recesiuni în SUA, transmite Reuters.
Compania de stat Romgaz, cel mai mare producător și operator de înmagazinare de gaze naturale din România, totodată producător de energie electrică, va discuta delistarea certificatelor globale de depozit ("GDR-uri"), admise anterior la tranzacționare pe piața principală a Bursei de Valori din Londra.