Piețele asiatice își revin după una din cele mai negre zile din ultimii ani

Piețele asiatice își revin după una din cele mai negre zile din ultimii ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2024

Bursa din Tokyo recuperează teren după dezastrul produs pe fondul îngrijorării că Fed este prea lentă pentru a răspunde semnalelor de slăbiciune ale economiei SUA. Acțiunile japoneze au crescut în debutul tranzacțiilor de marți, recuperând după reculul istoric de 12% din ziua precedentă.

Pe fondul avertismentelor din partea traderilor că va urma o volatilitate extremă în următoarele ore, indicele Topix a crescut cu 8,3% în prima jumătate de oră de tranzacționare, deoarece investitorii au început să vâneze chilipiruri cu prudență, iar yenul s-a stabilizat la aproximativ 145,70 yeni după două săptămâni de creștere, arată Hotnews.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
SUA vor să interzică software-ul chinezesc pentru mașinile autonome și circulația pe drumurile americane a vehiculelor cu module de comunicații dezvoltate în China CITEȘTE ȘI SUA vor să interzică software-ul chinezesc pentru mașinile autonome și circulația pe drumurile americane a vehiculelor cu module de comunicații dezvoltate în China
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Creșterea Topix de marți, împreună cu o creștere de 8,2% a Nikkei 225, a venit în ciuda scăderilor puternice de peste noapte pe piețele americane, inclusiv o scădere de 3% a S&P 500.

Indicele bursier din Taiwan a urcat cu 4%. Atul Goyal, un analist de acțiuni japoneze la Jefferies, a declarat pentru FT că scăderea anumitor acțiuni japoneze de luni a fost „mult prea mare”.

„Trebuie să fi fost vânzări forțate, deoarece fundamentele nu s-au schimbat cu 11-12% într-un weekend”, a spus Kiran Ganesh, strateg multi-asset la UBS. El a adăugat că o vânzare bruscă a prezentat o oportunitate de cumpărare, dar că piața va trebui să aștepte să vadă unde se stabilește yenul.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni