Nextebank și-a schimbat denumirea în Patria Bank și vizează o fuziune cu Banca Comercială Carpatica

Nextebank și-a schimbat denumirea în Patria Bank și vizează o fuziune cu Banca Comercială Carpatica
scris 14 mar 2016

Nextebank și-a schimbat denumirea în Patria Bank și vizează o fuziune cu Banca Comercială Carpatica, în acest an, potrivit unui comunicat de presă al băncii.

Potrivit comunicatului, operațiunea de rebranding urmează să se finalizeze în următoarele 3 luni.

Urmărește-ne și pe Google News

"Avem o serie de proiecte strategice. Una dintre cele mai interesante propuneri pe care o vom adresa publicului, sperăm, în curând, prin colaborarea strategică cu Poșta Română, este aceea a unor servicii bancare accesibile populației în oficiile poștale din toată țara. Pentru a face față acestei provocări, propunem viitorilor clienți de retail o abordare bazată pe tehnologie, însă o 'tehnologie cu față umană' pusă la dispoziție de Patria Bank în oficiile poștale. Mai mult, vizăm demararea, în cursul acestui an, a unei fuziuni cu Banca Comercială Carpatica, în care Patria Bank deține 54,79% din acțiuni. Anticipăm că banca ce va rezulta în urma fuziunii va deservi un număr de peste 120.000 de clienți prin 120 de sucursale proprii", a declarat președintele Consiliului de Administrație al Patria Bank, Horia Manda.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Banca a lansat noile sale produse de retail, printre care creditele de nevoi personale negarantate, în sume de până la 60.000 lei, dedicate clienților persoane fizice care realizează venituri lunare nete începând de la 500 de lei.

Deutsche Bank a majorat salariile pentru a compensa parțial scăderea cu 17% a bonusurilor CITEȘTE ȘI Deutsche Bank a majorat salariile pentru a compensa parțial scăderea cu 17% a bonusurilor

Patria Bank este o bancă românească, fondată în anul 1993 sub denumirea de Banca Romexterra, redenumită ulterior Nextebank. Începând cu 30 aprilie 2014, acționarul principal al băncii este fondul de investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF). Principalii investitori în EEAF sunt Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Fondul European pentru Investiții (FEI) - parte din grupul Băncii Europene pentru Investiții, Banca de Comerț și Dezvoltare a Regiunii Mării Negre, DEG - parte a grupului bancar german KFW. Patria Bank finanțează, în principal, IMM-uri și microîntreprinderi.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
nextebank
patria bank