Banca americană JPMorgan Chase va plăti 290 de milioane de dolari presupuselor victime ale finanțatorului decedat Jeffrey Epstein, acuzat de exploatare sexuală a minorelor, în baza unui acord anunțat luni care evită un proces mediatic, relatează AFP.
Suma, anunțată inițial de Wall Street Journal, a fost confirmată AFP de unul dintre avocații victimelor, David Boies, arată Agerpres.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"Părțile estimează că acest acord (care nu a fost încă validat de către un judecător) este în interesul tuturor, în special al victimelor care au supraviețuit abuzurilor teribile comise de Epstein", se arată într-un comunicat comun adresat băncii și presupuselor victime.
Acțiunea inițiată în 2022 de o femeie, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a acuzat banca JPMorgan Chase că i-a facilitat acțiunile lui Jeffrey Epstein, permițându-i să-și finanțeze activitățile, acuzațiile fiind respinse de bancă.
Finanțatorul, a cărui origine a averii este dubioasă , a fost client al JPMorgan Chase între 1998 și 2013, înainte ca stabilimentul să decidă în cele din urmă să rupă relația lor comercială.
Jeffrey Epstein a fost condamnat în 2008 la o pedeapsă cu închisoarea de 13 luni pentru că a condus tinere la prostituție în Florida, conform unui acord secret cu un procuror care i-a permis să scape de urmărirea penală federală.
CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare
Epstein, care avea 66 de ani, s-a spânzurat în celula sa și a fost găsit de gărzi.
Acuzațiile vizează fapte petrecute în perioada 2002-2005 și au fost formulate la mai bine de un deceniu după ce Epstein a pledat vinovat la acuzații de prostituție în statul Florida.
Judecătorul federal Richard Berman din Manhattan, care i-a respins eliberarea pe cauțiune, a subliniat că Guvernul a arătat în mod clar că Epstein reprezintă un pericol la adresa comunității în cazul unei eliberăripână la proces.