ING Bank în România, în anul în care împlinește 30 ani pe piața locală: venituri mai mari și active în creștere. Profitul înainte de impozitare în ușoară scădere pe fondul introducerii taxei pe cifra de afaceri

ING Bank în România, în anul în care împlinește 30 ani pe piața locală: venituri mai mari și active în creștere. Profitul înainte de impozitare în ușoară scădere pe fondul introducerii taxei pe cifra de afaceri

Mihaela Bîtu, CEO, ING Bank România

scris 27 aug 2024

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior.

Creșterea numărului de clienți și cea a portofoliului de credite acordate au fost principalii vectori ai performanței din primele șase luni ale anului în care ING Bank România aniversează 30 de ani de activitate pe plan local.

Kajari, pepenele \ CITEȘTE ȘI Kajari, pepenele "pentru o singură masă", cu gust similar mierii sau înghețatei - aclimatizat în România
Urmărește-ne și pe Google News

Activele ING Bank România s-au majorat cu 19,6% în primele șase luni din 2024 și au ajuns la valoarea de 75,5 miliarde lei.

"Am depășit numărul de 1,85 milioane clienți activi și ne propunem să continuăm să dezvoltăm portfoliul de clienți, atât persoane fizice cât și juridice", a spus Mihaela Bîtu, CEO, ING Bank România.

În primul semestru din 2024 s-a remarcat un ritm dublu de creștere a depozitelor atrase prin comparație cu creșterea portofoliului de credite, pe fondul inflației și a ratelor de dobândă relativ ridicate. Această tendință este normală, având în vedere așteptările pieței privind reducerea dobânzii de politică monetară, lucru pe care BNR de altfel l-a realizat în luna iulie (de la 6,75% la 6,5% pe an). Astfel, valoarea depozitelor atrase de la clienți a ajuns la 64,9 miliarde de lei (în creștere cu 19,5% față de perioada similară din 2023), în timp ce portofoliul creditelor brute a ajuns la 41,1 miliarde de lei (+9% față de semestrul I al anului 2023).

"Veniturile au crescut cu aproximativ 10% față de aceeași perioadă a anului precedent, susținute de o creștere comercială robustă. Cu toate că gestiunea prudentă a riscurilor a fost o prioritate, costul riscului a crescut cu RON 17m an pe an. Profitul înainte de impozitare a înregistrat o ușoară scădere pe fondul introducerii taxei pe cifra de afaceri, fără de care am fi arătat de asemenea o creștere", Philipp Gamauf, CFO, ING Bank România.

ING Bank România a oferit noi împrumuturi pentru a sprijini tranziția către economia verde, oferind credite cu discount-uri eco pentru persoane fizice în valoare de 78 de milioane de euro în perioada ianuarie- iunie 2024, depășind valoarea totală acordată în 2023 (de 67 de milioane de euro). Creditele cu componente de sustenabilitate acordate companiilor au ajuns la valoarea de 727 milioane de euro (credite sindicalizate și bilaterale pentru Companii mari), respectiv 19,6 milioane euro (tranzacții sustenabile cu clienți Business Banking).

Excepții de la interzicerea folosirii năvoadelor și a setcilor în Deltă, pe fondul nivelului scăzut al Dunării CITEȘTE ȘI Excepții de la interzicerea folosirii năvoadelor și a setcilor în Deltă, pe fondul nivelului scăzut al Dunării

ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări. Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice. ING Bank România este singura bancă cu o creștere organică din top 10 bănci locale după active, fără achiziții de portofolii de clienți sau alte bănci.

ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,8 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate și Wholesale Banking.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing bank românia
active
profit