Grupul BCR finanțează reconversia profesională cu competențe IT pentru cei care și-au pierdut locul de muncă în pandemie

Grupul BCR finanțează reconversia profesională cu competențe IT pentru cei care și-au pierdut locul de muncă în pandemie
scris 27 aug 2020

Grupul Banca Comercială Română, prin BCR, BCR Social Finance și Fundația Erste, a acordat o finanțare de 340.000 de lei programului Digital People. Lansat de Școala informală de IT, acesta ajută persoanele care și-au pierdut locul de muncă sau au rămas în șomaj tehnic, pe fondul crizei COVID-19, să învețe abilități digitale noi și să se specializeze în domenii precum Java Development, Software Testing, Web Development (JavaScript) sau Python Development.  

Finanțarea, pusă la dispoziția sectorului non-profit din România, are dobânda este subvenționată 100% de Fundația Erste pentru utilizările din credit efectuate până la 31 decembrie 2020.

Urmărește-ne și pe Google News

Cursurile durează în medie 4-5 luni și sunt predate de mentorii Școlii informale de IT, într-un mix de training-coaching-mentorat, ce include sesiuni de Soft Skills și Interview Preparation, menite să-i ajute pe absolvenți să se angajeze mai ușor.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

„Odată cu pandemia, societatea și economia au fost  nevoite să accelereze procesele de digitalizare, pentru a se putea adapta noului context. Multe procese care anterior erau greoaie au fost rezolvate mult mai repede. Aceasta este partea pozitivă. Din păcate, România se află pe ultimul loc în Europa atunci când vine vorba de munca la distanță și, în același timp, se confruntă cu o creștere a șomajului”, a declarat Ștefan Buciuc, CEO BCR Social Finance, precizând că grupul urmărește să contribuie la susținerea celor care și-au pierdut locul de muncă în această perioadă grea și să finanțeze un program de formare ce reprezintă o soluție pe termen lung pentru cei care îl vor urma.

Măsură a șocului din industria HORECA pentru fabricanții de bere: Bermas Suceava își reduce afacerile semestriale cu o un sfert, trece pe pierdere și își adâncește datoriile cu o treime CITEȘTE ȘI Măsură a șocului din industria HORECA pentru fabricanții de bere: Bermas Suceava își reduce afacerile semestriale cu o un sfert, trece pe pierdere și își adâncește datoriile cu o treime

Programul se adresează exclusiv persoanelor care, din cauza efectelor pandemiei COVID-19 și-au pierdut locul de muncă sau se află în șomaj tehnic, dar și celor care au absolvit anterior o școală cu caracter tehnic obținând diploma de Bacalaureat. Programul este accesibil celor care locuiesc în unul dintre cele șapte orașe unde Școala informală de IT are sedii, sau în proximitatea acestora: Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sibiu sau Timișoara.

Înscrierile se desfășoară în perioada 1 septembrie - 30 noiembrie 2020.

„Programul Digital People aduce o soluție practică pentru oameni și ne dorim ca prin intermediul lui să atenuăm efectele nefaste ale pandemiei, printre care se numără și creșterea mare a numărului de șomeri. Împreună cu BCR Social Finance IFN SA, ne-am propus să sprijinim, pentru început, minimum 70 de persoane în reorientarea lor profesională către industria IT&Software. În cadrul programului le oferim acestora cursuri specializate, dar și recomandări de angajare către diverse companii din această industrie sau din industrii diferite, dar care au departamente de IT aflate în căutare de personal calificat”, a declarat Mihai Talpoș, co-fondatorul Școlii informale de IT.

Înființată în 2013, Școala informală de IT este lider la nivel național în sectorul educației nonformale și a reconversiei profesionale în domeniul IT. Până în prezent, peste 5000 de pasionați de tehnologie au absolvit cursurile de IT din oferta școlii, în cele mai mari 7 hub-uri IT din țară (București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Sibiu și Craiova). Are o comunitate activă de peste 100 de mentori practicieni în mari companii IT naționale și internaționale și este partener a peste 120 de companii din industria IT & Software.

BCR Social Finance este o instituție financiară nebancară (IFN), înființată în 2009 sub denumirea de good.bee Credit (GBC). În prezent ea reprezintă asocierea dintre Erste Social Finance Holding GmbH, componenta de incluziune financiară a Grupului Erste și Fundației ERSTE (cu participație de 50%), și Banca Comercială Română S.A. (49%). Erste Social Finance Holding GmbH este componenta de incluziune financiară a Grupului Erste (60%) și Fundației ERSTE (40%). Înființată în 2008 de către Fundația Erste si Grupul Erste, scopul său fiind acela de a contribui la prosperitate și de a facilita accesul la servicii financiare pentru toți, prin investiții integrate în infrastructura socială, servicii sociale, capital uman și dezvoltarea abilităților, inovație, microfinanțare și economie socială în regiunea CEE.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
scoala de it
reconversie profesionala
digital people