FT: Opt dintre cele mai mari bănci din lume vor încheia acorduri cu UE pentru închiderea investigației privind manipularea pieței valutare

FT: Opt dintre cele mai mari bănci din lume vor încheia acorduri cu UE pentru închiderea investigației privind manipularea pieței valutare
scris 21 nov 2017

Opt dintre cele mai mari bănci din lume vor negocia cu Comisia Europeană acorduri pentru închiderea unei investigații vechi de patru ani, în care sunt acuzate de asociere pentru manipularea pieței valutare mondiale, al cărei volum zilnic este de aproximativ 5.300 de miliarde de dolari, relatează Financial Times.

UBS, Royal Bank of Scotland, JPMorgan Chase, Citigroup, Barclays, HSBC și alte două bănci vor plăti în cadrul acordurilor o sumă cumulată de ordinul miliardelor de dolari, au declarat mai multe persoane apropiate investigației, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Investigația a fost dificilă din cauza complexității faptelor, care au implicat un număr mare de monede.

Cât de important este internetul pentru succesul unei afaceri. Studii de caz: Lagardère Travel Retail, Julius Meinl și lanțul Teilor, principali jucători pe piață CITEȘTE ȘI Cât de important este internetul pentru succesul unei afaceri. Studii de caz: Lagardère Travel Retail, Julius Meinl și lanțul Teilor, principali jucători pe piață

Amenzile vor fi probabil mai mari decât penalitatea de aproape 2 miliarde de dolari impusă băncilor în urma investigațiilor UE referitoare la manipularea dobânzilor, au spus unele dintre persoane.

EXCLUSIV Brokerul Poștei, cu afaceri de 6 milioane lei anual, a plătit 850 de poștași să învețe asigurări de la o firmă parte din grupul Astra, intrat ulterior în faliment. Cel mai mare broker din România are 1.000 de agenți și vinde de 465 milioane lei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Brokerul Poștei, cu afaceri de 6 milioane lei anual, a plătit 850 de poștași să învețe asigurări de la o firmă parte din grupul Astra, intrat ulterior în faliment. Cel mai mare broker din România are 1.000 de agenți și vinde de 465 milioane lei

Investigația din UE a avut loc după anchete similare în Statele Unite, Marea Britanie și Elveția., în urma cărora băncile au fost amendate cu peste 10 miliarde de dolari.

În total, instituțiile  financiare au plătit penalizări de peste 320 de miliarde de dolari, după 2008, potrivit datelor publicate de Boston Consulting Group.

Băncile implicate sunt pregătite să negocieze acorduri cu autoritățile europene în următoarele câteva luni, potrivit surselor.

viewscnt
Afla mai multe despre
banci
manipulare valutara
financial times