FMI, Banca Mondială și Banca Reglementelor Internaționale vor colabora pentru prima oară la ”tokenizarea” unora dintre instrumentele lor financiare

FMI, Banca Mondială și Banca Reglementelor Internaționale vor colabora pentru prima oară la ”tokenizarea” unora dintre instrumentele lor financiare
scris 29 nov 2023

Trei dintre instituțiile de temelie ale lumii, Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și Banca Reglementelor Internaționale, urmează să colaboreze pentru prima dată pentru ”tokenizarea” unora dintre instrumentele financiare care stau la baza activității lor globale, a declarat marți un oficial al BRI, transmite Reuters.

Trio-ul va lucra, de asemenea, cu banca centrală a Elveției, care este pionieră în tokenizare, procesul de transformare a activelor convenționale în ”jetoane” codificate unic, care pot fi utilizate în sisteme noi, mai rapide, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
ANUNȚ Când ajunge în țară primul tren electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani CITEȘTE ȘI ANUNȚ Când ajunge în țară primul tren electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani

Colaborarea lor se va concentra inițial pe procese simple, dar încă bazate pe hârtie, cum ar fi atunci când țările mai bogate donează unele dintre fondurile Băncii Mondiale pentru a sprijini părțile mai sărace ale lumii.

Acel gaj inițial poate fi sub forma a ceea ce este cunoscut sub numele de ”bilet la ordin”. Acel bilet care ar putea fi tokenizat, facilitând transferul atunci când este necesar.

”Vom lucra împreună... pentru a simplifica procesul de punere la dispoziție a banilor pentru dezvoltare pentru economiile emergente și în curs de dezvoltare”, a declarat oficialul BRI, Cecilia Skingsley, la conferința găzduită de institutul de cercetări Atlantic Council la Washington.

Ea a adăugat că tokenizarea deschide, de asemenea, posibilitatea ”codării politicii și cerințelor de reglementare” într-un ”protocol comun” pentru abordarea unor probleme precum spălarea internațională a banilor.

Ea a abordat, de asemenea, noua generație de monede digitale ale băncilor centrale (CBDC), reluând solicitările pentru unele reguli globale și standarde tehnologice, astfel încât acestea să poată funcționa în întreaga lume și cu sistemele de plată existente.

Rămân întrebări și întrebări, a spus Skingsley: ”Aceste standarde trebuie implementate devreme sau ar fi dificil de schimbat ulterior? În ce măsură trebuie să fie adaptate pentru a se asigura că pot funcționa cu sisteme non-CBDC?”

viewscnt
Afla mai multe despre
fmi
banca mondială