Fermierii care primesc subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pot accesa finanțări pentru lucrări agricole de la UniCredit Bank în valoare de maxim 90% din valoarea sumelor aferente cererii depuse la APIA, respectiv 80% din sumă dacă aleg să beneficieze de perioadă de grație pentru plata dobânzii până la încasarea subvențiilor.
Categoriile de beneficiari de subvenții eligibili pentru a primi finanțare din partea UniCredit Bank, în campania 2016-2017, sunt companiile agricole, persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, care au un istoric de minim 1 an în relație cu APIA, anunță banca.
Documentele necesare analizei sunt istoricul încasarilor subvențiilor și cererea depusă la APIA pentru anul în curs, scrie News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Dobânda maximală a facilităților puse la dispoziția clienților băncii este ROBOR 6M + 2,5%, la care se adaugă un cost de maxim de 1% aferent comisioanelor creditului.
Banca poate acorda finanțări pentru următoarele submăsuri aferente cererii de plată depuse la APIA: schema de Plată Unică pe Suprafață (SAPS), cu o valoare de 80 euro/hectar, plata redistributivă (acordată gradual pentru primele 30 de hectare ale exploatației agricole) cu o valoare de 5 euro/hectar pentru primele 5 hectare și de 52 euro/hectar pentru restul de 25 hectare, plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (“Plata pentru înverzire”), cu o valoare de 60 euro/hectar și ,ăsura 13 - Plăți pentru zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri semnificative.
“Recomandăm beneficiarilor de subvenții APIA care doresc să beneficieze de finanțări UniCredit Bank pentru subvenții să se adreseze cât mai curând reprezentanților băncii pentru a începe analiza dosarului. Ulterior aprobării acestuia, finanțările aprobate se pot utiliza în baza adeverințelor emise de către APIA, în care trebuie să fie specificat contul special destinat încasării subvențiilor deschis la UniCredit Bank, cont fără costuri suplimentare și nepurtător de dobânzi sau comisioane”, precizează coordonatorul departamentului pentru fonduri europene din cadrul băncii, Valentin Boldeiu.
Portofoliul creditelor acordate de UniCredit în România a avansat cu 7,3%, de la 4,7 miliarde euro în primul semestru al anului trecut la 5,04 miliarde euro, în timp ce depozitele au crescut cu 32,2%, de la 3,25 miliarde euro la 4,3 miliarde euro.
UniCredit a obținut pe piața din România un profit operațional de 108 milioane de euro în primele șase luni, în urcare cu 20,8% față de intervalul similar al anului trecut.
Grupul italian a preluat anul trecut participația deținută de Ion Țiriac la filiala locală și a schimbat denumirea băncii din UniCredit Țiriac Bank în UniCredit Bank. UniCredit a plătit pentru pachetul de 45% din acțiunile băncii aproximativ 700 milioane euro.