Dolarul scade din cauza unor riscuri semnalate de Rezerva Federală, care ar putea influența politica dobânzilor

Dolarul scade din cauza unor riscuri semnalate de Rezerva Federală, care ar putea influența politica dobânzilor
scris 5 ian 2017

Dolarul este în scădere joi, continuând declinul provocat cu o zi în urmă de o minută a Rezervei Federale (Fed), care semnalează riscurile legate de politicile noii administrații de la Casa Albă, care ar putea determina banca centrală să își modifice politica dobânzilor, transmite MarketWatch.

Indicele ICE al dolarului este în scădere cu 0,2%, după un declin de până la 0,7%, dolarul coborând față de majoritatea monedelor importante.

Urmărește-ne și pe Google News

Euro s-a apreciat la 1,0520 dolari pe unitate, de la nivelul de miercuri de 1,0490 dolari pe unitate, scrie News.ro.

Dolarul a coborât totodată cu 0,59%, la 116,36 yeni pe unitate, față de 117,24 yeni, miercuri seara.

”Achizițiile recente de dolari iau o pauză”, a spus Yukio Ishizuki, analist la Daiwa Securities. El a sugerat că, prin comentariile făcute, reprezentanții Fed dau șansa traderilor să își corecteze pozițiile agresive în dolari, înainte de publicarea datelor referitoare la piața americană a muncii.

National Bank of Greece intenționează să vândă divizia de asigurări și alte active CITEȘTE ȘI National Bank of Greece intenționează să vândă divizia de asigurări și alte active

Dolarul a fost vândut masiv miercuri, în urma publicării de către Fed a minutei ședinței din 13-14 decembrie, care arată că oficialii băncii centrale sunt îngrijorați de incertitudinile considerabile legate de impactul noii administrații de la Casa Albă asupra economiei.

Oficialii au enumerat o serie de riscuri care, dacă se vor materializa, ar putea necesita o politică monetară diferită.

Fed a prevăzut pentru 2017 trei majorări ale dobânzilor.

Discuțiile reprezentanților Fed despre posibilul impact al măsurilor de stimulare fiscale ale președintelui ales Donald Trump sugerează că politica monetară a Fed ar putea fi mai strictă decât se anticipa pentru 2017, ceea ce ar justifica aprecierea dolarului după victoria lui Trump.

Piața pare să se concentreze însă pe comentariile privind ”incertitudinile considerabile”, provocând declinul randamentelor obligațiunilor și al dolarului, a explicat Rodrigo Catril, analist la National Australia Bank.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
rezerva federala