Debut de săptămână pozitiv pe bursele europene, în contextul semnalelor privind redeschiderea economiilor

Debut de săptămână pozitiv pe bursele europene, în contextul semnalelor privind redeschiderea economiilor
scris 27 apr 2020

Acțiunile europene au început săptămâna în creștere, pe fondul semnalelor privind reluarea activității economice în mai multe țări și al rezultatelor financiare peste așteptări raportate de companii, chiar dacă cele mai multe au avertizat că impactul pandemiei de coronavirus se va resimți cu putere din al doilea trimestru.

Numărul cazurilor noi de infecție cu coronavirus din Europa a încetinit în ultimele zile, o serie de state, printre care Franța, Spania și Italia, anunțând că vor relaxa restricțiile impuse în contextul pandemiei.

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 1,77%, după un declin de aproape 1,2% săptămâna trecută, cu creșteri consistente pe toate marile burse: +3,13% pentru indicele DAX de la Frankfurt, +1,64% pentru FTSE 100 de la Londra, +2,55% pentru CAC 40 de la Paris, +3,1% pentru FTSE MIB de la Milano și +1,78% pentru indicele IBEX 35 de la Madrid.

Încă nu am văzut minimele pe bursă, spune directorul unei case de brokeraj. La ce trebuie să ne așteptăm până la finalul anului CITEȘTE ȘI Încă nu am văzut minimele pe bursă, spune directorul unei case de brokeraj. La ce trebuie să ne așteptăm până la finalul anului

Acțiunile Deutsche Bank s-au apreciat cu 12,7%, după ce banca a anunțat că a obținut un profit de 66 milioane de euro în perioada ianuarie-martie, la venituri de 6,4 miliarde de euro. Analiștii intervievați de Reuters estimau pierdere trimestrială și venituri de 5,7 miliarde de euro pentru cea mai mare bancă germană.

Indicele sectorului auto a avansat cu 3,82%, în contextul în care mai mulți producători, printre care Volkswagen, Renault și Peugeot, au decis să redeschidă uzinele de pe continent. Titlurile Volkswagen s-au apreciat cu 3,83%, iar cele ale Renault cu 9,86%, proprietarul Dacia consemnând cea mai bună performanță în rândul companiilor auto.

Principalii indici americani înregistrau aprecieri de până la 1,3% în jurul orei 20:00 (ora României), susținute, de asemenea, de rezultate financiare peste așteptări anunțate de companii.

Cotațiile petrolului au revenit pe scădere, în contextul în care oferta la nivel mondial depășește cu mult cererea. Petrolul Brent s-a ieftinit cu aproape 9%, până la 19,55 dolari/baril, în timp ce prețul unui baril de petrol WTI a scăzut cu peste 26%, la 12,50 dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
actiuni europene
evolutii
cazuri coronavirus
producatori auto
redeschidere uzine