UPDATE Cumpărătorul este Anodin Opportunity, din zona acționariatului majoritar din Bistrița al Prebet Aiud, care a ajuns acum la o deținere de 3,72 miliioane acțiuni, respectiv 31,53% din drepturile de vot, operațiune care confirmă informația anunțată anterior de Profit.ro.
În același timp, directorul Vasile Naș și-a înstrăinat pachetul deținut și raportează zero acțiuni.
Știrea inițială
Un pachet de acțiuni apropiat deținerii co-fondatorului producătorului de lactate Bonas Vasile Naș a fost tranzacționat astăzi, la maximul acestui an.
Sunt două tranzacții de tip deal cu 3,11 milioane acțiuni Bonas Import Export (BONA), reprezentând 26,40% din capitalul social al emitentului. Schimbul pare a include și cele 3 milioane de titluri deținute de Vasile Naș, co-fondator al companiei cu un istoric îndelungat în piața de lactate din zona Cluj.
Transferul a fost efectuat la prețul de 1,60 lei/acțiune, cu 7,38% peste prețul de închidere al sesiunii precedente și un maxim al anului 2023. Aceasta ridică valoarea tranzacțiilor la 4,98 milioane lei /aproximativ 1 million de euro. Cumpărătorii ar fi din zona acționariatului din Bistrița al Prebet Aiud (PREB), susțin surse Profit.ro din piața de capital.
Aproape 3 sferturi din aceste vânzări au fost realizate în rețeaua proprii, în timp ce în hipermarket-uri au fost livrări cu 2,22 milioane lei, în creștere cu 83% față de exercițiul precedent. Compania punctează că, momentan, este prezentă doar cu un număr restrâns de produse și doar la nivel local în Kaufland, Auchan și Selgros.
CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fondatorul Binance, cea mai mare platformă de criptomonede la nivel mondial, a demisionat ca CEO pledând vinovat pentru încălcarea cerințelor penale de anti-spălare a banilorChetuielile totale de exploatare s-au majorat cu 21,00%, la 21,55 milioane lei, de la 17,81 milioane lei. Compania a obținut, astfel, un profit net cu puțin peste jumătate de milion de lei. Pe întreg anul trecut, firma a afișat o pierdere de aproximativ 660.000 de lei.
„Profitabilitatea va fi mereu prioritatea noastră”, spune Consiliul de Administrație în raportarea trimestrială. „Istoric, din cauza lunilor de vara, T3 pentru Bonas însemna o pierdere, dar în acest an am reușit sa fim profitabili și în acest trimestru. Am realizat acest lucru fără a neglija investițiile, atât de necesare pentru a aduce compania la nivelul concurenților și pentru a putea genera profituri viitoare.”
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un consorțiu format din Banca Transilvania, Alpha Bank și Raiffeisen Bank va intermedia vânzarea emisiunii de obligațiuni a Consiliului Județean ClujTrecerea pe profit a fost obiectivul noii conduceri, care l-a cooptat în Consiliul de Administrație pe Marius Alexe, investitor de portofoliu din Iași cu unele din cele mai mari expuneri pe societăți de pe piața AeRO și care are o deținere de 10,76% din titlurile producătorului de lactate.
„Din T4, intrăm iarăși într-o zonă de impredictibilitate generală”, vine, totuși, avertismentul din partea companiei. „În acest moment ne este greu să facem prognoze, dar indiferent de vremurile pe care le vom traversa, Bonas o să rămână aceeași companie solidă din punct de vedere financiar și care o să trateze lucrurile cu aceeași prudența cu care a făcut-o și până acum.”
Societatea a venit la cota pieței AeRO a BVB în valul de listări a anului 2021 când a fost o premieră în sensul că titlurile sale au deschis la un preț inferior celui din plasamentul privat. La prețâul tranzacțiilor speciale socioetatea are o valoare de piață de 18,87 milioane lei (3,81 milioane euro).