BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, devine primul administrator global de active licențiat pentru a începe o afacere în China

BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, devine primul administrator global de active licențiat pentru a începe o afacere în China
scris 11 iun 2021

Gigantul BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, a devenit primul administrator global de active licențiat pentru a începe o afacere de fonduri mutuale deținute integral în China, obținând avizul de la China Securities Regulatory Commission (CSRC) pentru a începe operațiunile.

Compania, cu sediul la New York, deține, de asemenea, o participație minoritară într-o societate de fonduri mutuale cu Bank of China, arată Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

La finele primului trimestru din acest an, BlackRock gestiona active de 9 trilioane dolari.

Recent, BlackRock anunțat că vrea să adauge contractele futures pe bitcoin pe lista activelor eligible pentru investiții. Până acum, BlackRock a stat departe de lumea criptomonedelor, iar reprezentanții săi au adus critici dure monedelor virtuale.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Investițiile în contracte futures cu activ suport bitcoin vor fi realizate prin două fonduri administrate de gigant, BlackRock Strategic Income Opportunities și BlackRock Global Allocation Fund, potrivit documentației depuse la Comisia pentru bursă și valori mobiliare (SEC).

Investițiile vor viza exclusiv contrate futures decontate în numerar, tranzacționate pe burse de mărfuri înregistrate la Comisia pentru Tranzacționarea Contractelor Futures pentru Mărfuri (Commodity Futures Trading Commission).

Până acum, clienții BlackRock nu au avut acces la investițiile în criptomonede prin niciun instrument financiar.

În 2017, CEO-ul BlackRock, Larry Fink, citat de Investing.com, numea bitcoin un "indice al spălării banilor".

Bun gust și eleganță chiar și atunci când ai un stil de viață activ CITEȘTE ȘI Bun gust și eleganță chiar și atunci când ai un stil de viață activ

În 2018, BlackRock avertiza că volatilitatea monedelor virtuale este de peste 2 ori mai mare decât cea a acțiunilor în timpul crizelor financiare majore. Astfel, criptomonedele ar trebui să fie luate în considerare doar de investitorii care pot face față unor pierderi potențiale totale.

Tot în 2018, CEO-ul BlackRock afirma că nu există interes pentru investiții în bitcoin din partea clienților fondurilor pe care le administrează.

Între timp, punctul de vedere al CEO-ului pare să se fi schimbat. În decembrie 2020, Fink, citat de Bloomberg, a declarat că bitcoin are potențialul de a deveni "o piață globală", având în vedere că a captat "atenția și imaginația milenialilor".

viewscnt
Afla mai multe despre
blackrock
bitcoin
investitii bitcoin
larry fink
blackrock bitcoin
criptomonede