Băncile din Austria nu sunt afectate din turbulențele din sectorul bancar global

Băncile din Austria nu sunt afectate din turbulențele din sectorul bancar global
scris 10 apr 2023

Guvernul austriac monitorizează turbulențele bancare globale, deși până acum nu există semne că acestea se vor răspândi în sectorul financiar al țării, a declarat ministrul de Finanțe Magnus Brunner într-un interviu publicat citat de Reuters.

"Băncile noastre și-au făcut temele foarte bine după criza financiară. Sunt foarte bine pregătite", a declarat Brunner pentru ziarul elvețian Neue Zuercher Zeitung.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV BNR i-a dat aviz negativ lui Septimiu Postelnicu pentru funcția de CEO UniCredit România. Feza Tan, președinte interimar după plecarea lui Răsvan Radu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV BNR i-a dat aviz negativ lui Septimiu Postelnicu pentru funcția de CEO UniCredit România. Feza Tan, președinte interimar după plecarea lui Răsvan Radu

El a apărat, de asemenea, Raiffeisen Bank International (RBI), care a fost criticată pentru că a continuat să opereze în Rusia, în ciuda războiului din Ucraina, scrie News.ro.

Banca austriacă este acum cea mai importantă bancă occidentală din Rusia, oferind un colac de salvare persoanelor și companiilor de acolo care doresc să facă plăți internaționale, dar este sub presiunea din ce în ce mai mare din partea oficialilor și investitorilor occidentali să renunțe.

În februarie, banca a declarat că a primit o solicitare de informații de la autoritatea de sancțiuni a Statelor Unite, cu privire la afacerile sale legate de Rusia.

Luna trecută, RBI a declarat că are în vedere o vânzare sau o posibilă disociere a afacerii rusești.

”În ceea ce privește RBI, banca respectă toate sancțiunile internaționale. De asemenea, nu este supusă sancțiunilor în sine”, a spus Brunner pentru NZZ.

El a subliniat că "de altfel, există și alte bănci europene care continuă să opereze legal în Rusia. Este crucial pentru noi ca toate sancțiunile să fie respectate", a spus el.

Ministrul a mai spus că inflația austriacă, care a scăzut la aproximativ 9,2% în martie, este încă prea mare și a cerut Băncii Centrale Europene să facă mai mult pentru a limita creșterile de prețuri.

”Banca Centrală Europeană (BCE), în special, poate face ceva în acest sens, în calitate de membru al zonei euro, suntem dependenți de BCE”, a spus Brunner.

viewscnt
Afla mai multe despre
bănci
austria